Palletering

Gresvig i teten med automatisert lager

Gresvig i teten med automatisert lager

Automatisert lager hos Gresvig. Fra sentrallageret i Askim forsyner Gresvig 220 butikker over hele landet med sports- og fritidsprodukter. I 2015 installerte de Autostore som automatisk plukklager, et prosjekt som ferdigstilles i 2016. Det ga også nye behov for mottak av innkommende varer, og fra Pall-Pack og ITO har de fått installert nytt pallmottaksanlegg med automatisk heis og et gjennomløpsanlegg (drevet av tyngdekraften) for lagring av pallene før varene blir utplassert på lagerlokasjon. Fra tidligere hadde de en Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin for vikling av utgående paller. Drifts- og logistikksjef Tore Einan hos Gresvig forteller at de valgte å fortsette samarbeidet med ITO og Pall-Pack på grunn av de gode erfaringene med Pall-Pack 8000.

Se video og les hele saken her

PP_gresvig08_web

PP_gresvig04_web

Pallhåndtering med heis gir automatisert lager

Siden 2013 har Gresvig benyttet en Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin fra ITO. Derfor var det naturlig å gå i dialog med ITO om et komplett pallhåndteringsanlegg med heis for mottak av innkommende varer på pall. Den installerte løsningen består av transportbane for mottak av paller, automatisk heis til andre etasje der pallene samles opp før utplassering i Autostore eller på pallplasser. Det benyttes gjennomløpsbaner (gravitasjonskraft) med åtte pallbaner og totalt 54 pallplasser. – ITO-anlegget er helautomatisk og fungerer slik vi ønsket. Sammenlignet med tidligere, da innkommende paller ble fraktet opp med en tradisjonell vareheis og deretter plassert mer tilfeldig, er dette en langt mer effektiv håndtering, forteller Tore Einan.

Investeringer som betaler seg

Konkurransen i markedet for sport og fritid er hard, og hos Gresvig har de søkelys på å redusere kostnadene pr produserte enhet for varer som går via egne lagerlokasjoner. I butikkene er det begrenset med lagerplass, og de får gjerne vareleveranser to ganger ukentlig. Ved Gresvigs sentrallager forteller de at opptil 80 prosent av varene kan håndteres i Autostore, og at det siste årets investeringer har gitt gevinst helt fra starten. – Dette er en logistikk-intensiv bransje, derfor velger vi hele tiden de beste logistikkløsningene.

Mer i Palletering

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
orklafoods_5386_1024

Video fra ITO-anlegget hos Orkla Foods Rygge

Pakkeeksperten Marked24. januar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
komplette pakkelinjer

Kan endelig levere komplette pakkelinjer

Christian Hagen30. november 2015
Palletering

Fornøyd med automatisk palletering

Christian Hagen30. oktober 2015
Palletering

Effektiv hverdag med hjelp av nytt palleteringsanlegg

Christian Hagen30. oktober 2015