Strekkfilmmaskin

Aldri overraskende produksjonsavbrudd hos Brødrene Sperre AS

Aldri overraskende produksjonsavbrudd hos Brødrene Sperre AS

Brødrene Sperre ASAldri overraskende produksjonsavbrudd med ny strekkfilmmaskin

– Det viktigste er at det aldri er noen problemer. Installasjonen av ny Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin går og går uten avbrudd, og det er viktig for en bedrift som vår. Det er vel i grunnen viktig for alle produksjonsbedrifter. Men det er langt fra alt utstyr som har slike egenskaper.

Frysemaskinist Lars Elling Gloppholm hos Brødrene Sperre utenfor Ålesund er krystallklar når han blir bedt om å konkretisere de viktigste sidene ved utstyr som er en del av interntransporten. Men han utvider begrepet til transportsystemet, ja sågar til hele produksjonsapparatet.

Brødrene Sperre ASAlle ledd

– Dette er viktig i alle ledd. Når vi for eksempel har valgt plastvikleren Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin og dreiebord fra Pall-Pack AS, så er det fordi dette utstyret nettopp sørger for den kontinuiteten og påliteligheten vi er på jakt etter. Når det forrige utstyret, som kom fra samme leverandør, til sist ble utslitt, hadde det gått uten avbrudd i årevis. Man må så klart bytte ut slitedeler, og det er en viktig del av vår egen internkontroll at vi hele tiden sørger for dette. Men poenget er at med utstyret fra Pall-Pack AS blir dette en enkelt sak, og vi får aldri overraskende produksjonsavbrudd, forklarer Gloppholm.

Han forteller at bedriften teller om lag 100 årsverk, og omsetter for i størrelsesorden en milliard kroner.

– Det skyldes at vi også har en del ”trading”, som så klart drar opp brutto-omsetningen. Men vi har store produksjoner selv også, der vi kjøper blant annet pellagisk fisk fra trålerne, og videreforedler det her. For eksempel blir det år om annet produsert rundt 10.000 tonn klippfisk i våre anlegg. Disse eksporteres til en rekke land, og blant annet har vi faktisk 18% av det samlede markedet i Brasil innenfor dette området, sier han stolt.

Bedriften ble etablert på 50-tallet av oldefar til dagens eiere, og er blitt utvidet en rekke ganger.

Brødrene Sperre ASEffektiv logistikk, en nøkkel for videre vekst

– Ja, det er klart vi trenger stor plass. Husk på at tomme fiskekasser tar akkurat like stor plass som fulle fiskekasser, og dette er en kontinuerlig utfordring for oss. Vi må hele tiden sørge for å ha en logistikk som gjør at vi får unna nødvendige mengder med fisk og emballasje, slik at vi ikke får ”propper” i systemet. Og dermed blir det ekstremt viktig for oss at det tekniske utstyret virker. Det er temmelig høyt ”trøkk” når vi er i produksjonssesongene, og da har vi så visst ikke tid til å reparere eller tukle med utstyr som ikke virker, slår han fast.

-Hvor mye kan dere fryse inn på en dag?

-Her måler vi produksjon per time, humrer han, og sier at man fryser inn rundt 50 tonn i timen. Men han husker likevel dager der det har blitt frosset inn 900 tonn.

– Vi har kjørt 15.000 tonn pellagisk fisk gjennom det anlegget vi har nå, og det uten noen problemer. Og det er veldig bra, for vi har et veldig bra marked i Japan for tiden på grunn av den høye yen-verdien. Dermed gjelder det å produsere alt vi bare kan, og med et utstyr som bare tusler og går hele tiden, er det jo bare glede å rapportere, sier han litt skjelmsk. Men det ligger en klar virkelighet bak det lure smilet. For arbeidsplasser er kanskje enda viktigere her enn noen andre deler i landet, og de er sikre, nettopp fordi man har markeder som ønsker varene man kan tilby, og ikke minst folk og utstyr som kan produsere det.

-Alt skal gå stadig fortere. For to år siden losset vi ikke fisk på nattestid i det hele tatt. Nå losser vi når båtene kommer inn. Det meste omsettes på auksjoner, og i sesongen er det virkelig utrolig travelt for oss. Fisken må liksom kjøpes når den er til salgs. Men vi har bygget oss opp til en kapasitet som passer veldig bra, og har også folk som er skolert og har evne til å utnytte mulighetene som ligger i produksjonsutstyret. At det er travelt av og til, er jo i grunnen bare trivelig, humrer han.

-Hva når det er stillere på produksjonslinjene, hvordan påvirker dette utstyret?

-Det er jo nettopp det som er aldeles glimrende! Vi vet fra før at dette fungerer like bra både ved høy og lavere belastning, og dermed er vi veldig trygge på at vi kan håndtere de utfordringene vi blir stillet overfor, sier Gloppholm.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015