Strekkfilmmaskin

20 år med automatisk pallhåndtering

20 år med automatisk pallhåndtering

Ingen har lenger tall på hvor mange paller med Jernia-varer som er veid, stroppet og strekkfilmemballert i Pall-Pack-linjen ved sentrallageret på Kolbotn.

Tidlig satsning på automatisk strekkfilm

Strekkfilm hos Jernia

Jernia strekkfilm

Jernia var tidlig ute med pallhåndteringslinje med automatisk vektkontroll, stropping og strekkfilmemballering, da de investerte i Pall-Pack-system med to Pall-Pack 8000 maskiner i 1995, for automatisk strekkfilm. Håkon Aas var med på investeringen og oppbyggingen av internlogistikken den gang, var videre driftssjef gjennom en årrekke og er i dag HMS-ansvarlig i Jernias moderselskap med navnet Centurie AS. Han ser klart at investeringene fra 1995 har tjent seg inn mange ganger.

– Ja, det har vært solide løsninger som har fungert godt gjennom to tiår. I Jernia var vi tidlig ute med automatisk strekkfilmløsning, og Pall-Pack ga oss god hjelp både med de tekniske løsningene og med oppbygging og optimalisering av internlogistikken ved sentrallageret. Den automatiske pallhåndteringslinjen har fungert godt, med nøyaktig veiing og loggføring av hver pall. Kombinasjonen av automatisk stropping og strekkfilmemballering gir svært god og sikker emballering. Med to automatiske strekkfilmmaskiner har vi kapasitet til å håndtere de mest hektiske periodene, og samtidig en backup-maskin om noe uforutsett oppstår, forteller Håkon Aas.

Nyoverhalte løsninger

Hvordan har dere opplevd servicesamarbeidet med Pall-Pack? – Vi har gjennom alle år fått god service i tråd med serviceavtalen, og Pall-Pack er en profesjonell og positiv leverandør å forholde seg til, svarer Håkon Aas. Nylig gjennomførte Pall-Pack en utskifting av slitedeler og teknisk gjennomgang av de to Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskinene, slik at de fungerer i en periode til.

Pakkemaskin

Pakkemaskin

8000 varer på lager

Det er et imponerende logistikkanlegg Håkon Aas viser frem på Kolbotn. Her lagerføres rundt 8000 varer, alt fra maling og verktøy til kjøkkenutstyr og hageredskaper. Daglig sendes mer enn 250 paller med varer ut til 140 norske Jernia-butikker samt svenske Järnia og byggevarekjeden Byggeriet. Henteordrene vises på skjerm i hver av de rundt 40 truckene som daglig plukker rundt 4200 varelinjer hver dag. Så snart trucken har plassert pallen med utgående varer i Pall-Pack-linjen, sørger sensorer og automatikk for veiing, videokontroll, stropping og strekkfilmemballering. Håkon Aas kan ikke understreke sterkt nok at moderne faghandel forutsetter god logistikk. – Jernia-butikkene fører et stort sortiment, samtidig har de svært begrenset med lagerplass utenfor butikkreolene. Resultatet er at vi må lagerføre varene ved sentrallageret og ha presise leveranser daglig. Derfor må alle deler av logistikken holde et høyt nivå, fastslår han.

Faghandel i endring

Mye har endret seg innen faghandelen de siste tiårene, både i sortiment, konkurransesituasjon og krav fra forbrukerne. Jernias mål er å tilby sentralt plasserte faghandelsbutikker med sesongaktuelle varer, bredt sortiment og høy kunnskap i den enkelte butikken. Samtidig er netthandel utvilsomt et vekstområde. – I fremtidens faghandel må vi også tilby varene våre via nettet, der kunden kan velge mellom å få varen tilsendt eller hente den i en av butikkene, forteller Håkon Aas. Hva skjer når dagens automatiske pallhåndteringsanlegg etter hvert skal skiftes ut? – Det er ikke mitt ansvarsområde lenger, men Pall-Pack har vist gjennom 20 år at de er en god samarbeidspartner som leverer både løsninger og service som oppfyller kravene våre, sier tidligere driftssjef Håkon Aas.

Strekkfilm på pall

Strekkfilm på pall

Om Pall-Pack 8000

Pall-Pack 8000 er Norges mest solgte helautomatiske strekkfilmmaskin. Den er produsert i Norge og gjennom en årrekke installert hos bedrifter i alle bransjer. Maskinen tilpasses kundens krav til palletyper og øvrig internlogistikk, og kan benytte ulike typer strekkfilm.

 Om Centurie og Jernia

Centurie eier og driver Jernia-kjeden mot forbrukermarkedet. Centurie eies av Canica, og er også medeier i svenske Järnia-kjeden og eier av danske F&H. Jernia er en av de sterkeste merkevarene i norsk faghandel, med rundt 140 butikker i Norge. Centurie har sentrallager på Kolbotn sør for Oslo.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015