Strekkfilmmaskin

Stabilitet viktigst for Norway Pelagic

Stabilitet viktigst for Norway Pelagic
Norway Pelagic

For operatørene hos Norway Pelagic AS er stabiliteten de nå har fått fra PALL-PACK AS alfa omega for å drive effektivt.

Automatisk stropping og vikling for Norway Pelagic. – For oss er det klart at stabiliteten er det aller viktigste. Dersom vi får stopp i produksjonen, har det store konsekvenser. Derfor må vi sikre oss at vi har utstyr som gjør at vi hele tiden kan være trygge på at produksjonen flyter slik den skal. Med to nye maskiner fra Norske PALL-PACK AS AS har Norway Pelagic AS oppnådd høyeste driftssikkerhet både i produksjonen og på ferdigvarelageret sitt.

Lars-Bjørn Teige er teknisk sjef hos Norway Pellagic AS i Hjørungavåg utenfor Ålesund, og han har en tilværelse som går i rykk og napp, vil noen mene. Selv vil han helst forsøke å sørge for at hverdagen sin blir noenlunde forutsigbar, selv om produksjonen i anlegget er svært sesongbetont. Når så fisken nær sagt «stimer» inn, har ingen noen tid å miste. Da må alt utstyret virke akkurat slik det er forutsatt.

Norway Pelagic

En fornøyd teknisk sjef, Lars-Bjørn Teige (th.) foran den nye PALL-PACK AS 8000 strekkfilmmaskinen. Til venstre i bildet kan en skimte den eksisterende PALL-PACK AS 8000 maskinen fra 1998.

Leveranse i egen klasse

– Vi har kjent PALL-PACK AS lenge gjennom leveringen av strekkfilmmaskinen tilbake til 1998, så vi vet at de leverer gode maskiner og god support. Så da gutta i PALL-PACK AS tok kontakt og introduserte oss for fremtidens stroppemaskin, ble vi veldig interesserte siden dette området tidligere har vært utfordrende for oss, med relativt lav stabilitet.

Det startet med at Mosca og PALL-PACK AS kom over og presenterte oss for maskinen og fordelene med den nye SoniXs teknologien, og deretter fikk vi installert maskinen i den en linjen vår i oktober i fjor. Deretter har det vært fullt kjør på linja nær sagt fra dag en og i januar i år bestemte vi oss for å kjøpe maskinen, etter at den regelrett har utklasset våre andre stroppemaskiner både på hastighet og stabilitet. Med automatisk stropping og vikling er pakkinga nå i en egen klasse, forteller en engasjert teknisk sjef.

Norway Pelagic

PALL-PACK AS 8000 maskinen gjør ca. 100 paller pr. time om nødvendig og forsegler pallen både med og uten toppark avhengig av behov.

Automatisk stropping og vikling

– Så stroppemaskinen fra PALL-PACK AS er blitt til en veldig positiv opplevelse?

– Ja. Den er det, så absolutt. Det er en automatisk stroppemaskin som bare går og går, så vi bruker faktisk veldig lite tid på den.

Vi må som sagt handle når råstoffet er riktig, og det er mulig å få tak i det. Det positive innenfor bransjen er jo at nordsjøsilda er kommet tilbake, så nå i juni blir det nok full rulle vil jeg tro. Og nettopp da er det særdeles positivt å vite at vi har en kapasitet som kan håndterer disse leveransene. Som teknisk sjef bruker jeg mye tid på å forberede disse intensive produksjonsperiodene, og noe av oppgaven blir å holde maskinparken «fit for fight» hele tiden.

Heldigvis har vi eiere som ser verdien i å investere i teknisk utstyr, og det gjør at vi har greid oss i den knallharde konkurransen som er i vår bransje. Dette er en internasjonal virksomhet, og det er klart at vi har mange utfordringer. Men med teknisk utstyr som kan gjøre de oppgavene som har vært tidkrevende og ikke minst utmattende tidligere, kan vi holde oss i front, smiler Teige.

Norway Pelagic

Om ikke fisken håndteres effektivt, taper bedriften konkurranseevne. Stabiliteten er det aller viktigste.

Stabilitet under pakking av ferdig pall er et krav for god logistikk

 – Ja, det er riktig, bekrefter han. Det er nok ikke for ingenting at et av krysningspunktene for truckene som blir brukt, er kalt «Sinsenkrysset». Selv om investeringen i enda en ny PALL-PACK AS 8000 strekkfilmmaskin har redusert trafikktetthet en i dette lokale krysset ganske betydelig:

– Når produksjonen har så høyt trykk som vi snakker om her, er det klart at nettopp stabiliteten har full fokus. Når du skal sende 750 til 850 tonn fisk gjennom produksjonssystemet hver dag, må vi være sikre på at maskinene som skal hjelpe oss med å få dette til, faktisk virker etter forutsetningene. Vi var sikre på dette når vi investerte i en ny PALL-PACK AS 8000, siden vi allerede har en fra før, som har  ruslet og gått siden slutten av 90-tallet. Derfor visste vi at den nye maskinen fra PALL-PACK AS AS ville gjøre det lettere for oss å holde produksjonen på høygir de 140 dagene i året vi har trykket på topp her.

Lengre sesong grunnet Nordsjøsilden

– Betyr det at sesongen i grunnen starter nå i juni?

– Trolig, det er i alle fall en del som kommer nå. Men det er fordi nordsjøsilden ser ut til å ha kommet tilbake. Ellers er det makrellen i august, og så storsilda, da. Så i september og oktober, ja helt fram til 2. uka i desember, er det full fart her. Vi har jo litt produksjon her i mars også, men det er langt mindre kvanta. Da er det lodde som står på programmet. Resten av tiden jobber de som er fast ansatt her med ombygging og vedlikehold, samt som sagt å planlegge og eventuelt komme med innspill om investeringer, slik vi har gjort i dette tilfellet.

Regelmessig service viktig for oppetiden

– PALL-PACK AS har allerede vært her og gjennomført sitt første servicebesøk og gått over både PALL-PACK AS og Mosca maskinen. For oss er de viktig å vite at våre leverandører gjennomfører servicer i henhold til en fastsatt plan og i tider som passer oss, så for oss passet det midt i prikk med service nå i Mai, og før silden forhåpentligvis dukker opp igjen nå i Juni, forteller Lars-Bjørn.

– Tidligere har vi hatt faste besøk av PALL-PACK AS og deres tekniker Morten Rindahl men nå i forbindelse med at også Mosca maskinen er installert i linje, fikk vi treffe Even Engelstad som gjør service på både to maskiner, noe som er veldig positivt da vi holder kostnadene nede og får gjort servicen samlet, så dette er vi veldig fornøyde med konstantere en fornøyd, Teige.

Norway Pelagic

Den nye Mosca stroppemaskinen fra PALL-PACK AS har vist oss en ny generasjon stroppemaskiner, forteller stolt Lars-Bjørn Teige (th) hos Norway Pelagic.

Stroppingen som en ”lek” i forhold til tidligere

– Så nå kan fisken bare komme?

– Ja, vi føler at vi er godt rustet, både på strekkfilmmingen og stroppesiden, for å si det slik. Innenfor resten av produksjonskjeden også. Men det er klart at disse to områder er sentrale områder i produksjonen og som bare må fungerer,  og derfor gir det en ekstra trygghet for meg som teknisk sjef å vite at vi nå har doblet kapasiteten på strekkfilmingen på en trygg måte, og dermed redusert trafikken i «Sinsenkrysset», som tidligere var et betydelig problem. Når vi så også ser hvordan stroppingen går som en lek i forhold til tidligere, sier det seg selv at det gir en god følelse. Nå kan vi møte utfordringene i markedet vel vitende om at vi står rustet på den tekniske siden, og kan levere produkter som absolutt er i verdensklasse.

Konkurransen er riktig nok tøff, men når du har gode maskiner å hjelpe deg med, samt know-how og godt råstoff, har du virkelig gode sjanser til å vinne fram, tror Lars-Bjørn Teige.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015