Strekkfilmmaskin

COOP med enklere hverdag på «Pakkeriet»

COOP med enklere hverdag på «Pakkeriet»

Coop – Vi er godt fornøyd med nye pakkelinjer. Som en av dem som var ganske tidlig ute med en ITOPall Pack strekkfilm-pakkeanlegg som dette, har vi hatt anledning til å prøve ut teknologien, og etter noen innkjøringsjusteringer, har vi kommet fram til en løsning som passer oss veldig godt.

Sjef for utgående logistikk, Marianne Svendsen hos COOP Norge Handel i Trondheim synes de tre pakkelinjene som ITO – Pall Pack har levert de siste årene, er blitt en vesentlig styrking og hjelpemiddel i hverdagen.  Sjåførene synes at varene nå står langt stødigere på bilene enn det som var tilfellet tidligere, slik at om en ser på servicen og kvalitetssikring har denne blitt langt bedre. Det samme er resultatene av HMS-rundene, som kan fortelle om en enklere hverdag for dem som står for selve pakkejobben.

Bedre arbeidsflyt – skaper god service

– Det er klart at hverdagen har blitt enklere for de ansatte, og det er en veldig positiv effekt. Samtidig synes jeg det er viktig å nevne at vi har hatt et bevisst forhold til hva vi ønsket, og har stilt krav som gjør at vi nå har på plass løsninger som passer oss veldig bra, og som kan endres ved behov.

Mange systemer av denne typen vil kunne ha behov for tilpasninger, og vi synes at den jobben som måtte gjøres i dette tilfellet, har gitt positive resultater, sier hun.

Pakkingen skjer i dag ved kontrollerte hentepunkter, og man har fått en forbedret logistikk. Ikke bare har man fått en langt bedre arbeidsflyt, men man har også oppnådd en forbedre kvalitet på leveransene til kundene, gjennom at pallene som transporteres er blitt stødigere. Dette påvirker også sjåførenes arbeidsmiljø, kan hun fortelle.

Coop”600 tonn til plukk” – hver dag

Produksjonen av plukkede og pakkede varer i Trondheim ligger på rundt 600 tonn hver dag, og pakkelinjene som består av til sammen tre stk. Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskiner leverer nå en perfekt logistikkløsning som passer Coop Trondheim veldig godt.

– Vi var inne med målinger og kontroller veldig tidlig, og har derfor kunnet optimalisere prosessen underveis. En viktig forutsetning for å oppnå ønsket effektivitet og suksess, er at brukerne har nødvendig kompetanse til å utføre daglig vedlikehold. Det er viktig med en egen oppfølgning i etterkant av installasjonen. Med det mener jeg at man selv må være påpasselig i forhold til å vite hva man konkret etterspør, og følge opp dette med konkrete krav, etterfulgt av tiltak for å få disse løsningene satt ut i livet. Vi har valgt å samarbeide med ITO – Pall Pack på alle de tre pakkelinjene vi har, og har fått til en svært god løsning.

Men for å si noe om hva vi har vært på jakt etter, så er det nettopp de effektene jeg har vist til ovenfor, nemlig en forbedret logistikk, høyere produksjonskapasitet og bedring av service. Vi har også vært opptatt av HMS-virkningene av investeringene, og derfor vil jeg jo si at det er særdeles gledelig at vi oppdager at de er så positive som vi har sett her, sier Marianne Svendsen.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015