Generelt

Effektiv teipmaskin for matprodusenter

Effektiv teipmaskin for matprodusenter

Rundt i landet finnes en rekke små og mellomstore næringsmiddelprodusenter, mange av dem familieeide og med lange tradisjoner for matproduksjon og bruk av lokale råvarer. Majoriteten pakker varene sine i pappkartonger, da oppnår de gevinst ved å bruke en automatisk tapemaskin  fra Pall-Pack.

Teipmaskin, kompakt og prisgunstig løsning

Pall-Pack produserer ulike typer tapemaskiner for industrien, enten fleksible standardprodukter eller skreddersydde pakkemaskiner til kundenes produksjonslinjer. Lav investeringskostnad, driftssikker konstruksjon og enkelhet i bruk, det er noen av kjennetegnene ved teipmaskin fra Pall-Pack. For små bedrifter er brukervennlighet, service og pris ved valg av teipmaskin ekstra viktig. Blant små og mellomstore næringsmiddelprodusenter som har valgt Pall-Packs automatiske tapemaskiner, finner vi Bagn pølsemakeri i Valdres, Egge gård i Lier og Vestfold Fugl i Stokke. De forteller at deres teipmaskin har svart til forventningene.

Spekepølse basert på gamle tradisjoner

Ved Bagn pølsemakeri i Valdres produserer de spekepølse etter gamle tradisjoner og oppskrifter, med råvarer fra elg og rein. Oppskriftene er gamle, mens produksjonen og logistikken er fornyet de siste årene. I pakkelinjen inngår en Pall-Pack FJ-1AW automatisk tapemaskin, som brukes til samtlige kartonger med ferdige varer. Daglig leder Ruben Lindeberg forteller at produksjonsvolumene varierer med sesongene, men at de typisk pakker opp mot 100 esker i uka.

– Vi bruker to typer esker, med ulik høyde og bredde, og opplever at det er veldig enkelt å endre maskininnstillingene. Den ble kjøpt inn for 3-4 år siden, er benyttet hele tiden uten at det har vært servicebehov og har absolutt svart til forventningene våre. Automatisk teiping sparer oss for en del manuelt arbeid, og det kommer godt med for en liten aktør i markedet, sier Ruben Lindegård. Bagn pølsemakeri produserer seks ulike spekepølser, som tilbys gjennom forhandlere over hele landet.

Matprodusent

Cider og most fra Egge gård

Egge gård i Lier i Buskerud dyrker epler og ulike bærtyper, og produserer blant annet most og cider til kunder over hele landet. Marius Egge driver gården, som de siste tre årene har benyttet en Pall-Pack FJ-1AW til teiping av esker med most og cider. Han forteller at den benyttes til teiping av rundt 40.000 esker i året.

– Vi valgte denne maskinen fordi den var relativt rimelig og samtidig enkel i bruk. Det har vist seg å stemme, og den er en integrert del av vår tappelinje. Maskinen stilles om til ulike esketyper og er driftssikker og stabil i vår daglige produksjon, forteller Marius Egge, ellevte generasjon Egge som driver den tradisjonsrike gården i Buskerud.

Fugl til storhusholdning

Hos Vestfold Fugl i Stokke foredles og distribueres kylling- og andre fugleprodukter til storhusholdninger. I 2013 ble selskapet overtatt av Den Stolte Hane AS, og bedriften var en av de første innen kjøttindustrien som ble Miljøfyrtårn-sertifisert. De har to Pall-Pack FJ-1A tapemaskiner fra Pall-Pack, og teknisk sjef Geir Johansen forteller at maskinene har levd opp til forventningene. – Det er driftssikre maskiner som er enkle å operere, og de er i drift hele tiden. Vi benytter tre ulike kartongstørrelser, men alle med samme bredde. Dermed blir det veldig enkelt å endre innstillinger i teipmaskinene, forteller Geir Johansen. Vestfold Fugl har også strekkfilmmaskin fra Pall-Pack.

 Norskproduserte løsninger

Pall-Pack er landets største leverandør av løsninger for pallhåndtering, emballering og interntransport. Pall-Pack har vært en foregangsbedrift innenfor emballering gjennom en årrekke, med løsninger som produseres hos ITO Produksjon på Tyristrand.

 

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Generelt

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Generelt

vakuumpakking

Kjenner du fordelene med vakuum?

Christian Hagen8. september 2015
Banderolemaskin

Strekkfilmkostnadene ble redusert betydelig etter en grundig gjennomgang

Christian Hagen11. juni 2015
Pallestropper

Tine: Millionbesparelser med nyutviklet pallestropper

Christian Hagen6. juni 2015