Palletering

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Effektiv logistikk er avgjørende for all retail-virksomhet, og automatisering av palletering og øvrig vareflyt er en gjennomgangsmelodi hos de store aktørene. Butikkjeden Nille er en av flere som i fjor tok steget opp til fullautomatisert palletering med strekkfilm, i et anlegg som kan håndtere opp til 90 paller i timen.

Suksess med lavpriskjede

Med 370 butikker i Norge og 30 i Sverige, og klare planer for videre vekst i årene som kommer, har lavpriskjeden Nille posisjonert seg sterkt i et prisfokusert marked. Effektiv logistikk, lave priser og et sesongtilpasset vareutvalg er suksessfaktorer for selskapet, som har mer enn 2000 ansatte og en årlig omsetning på over 2 milliarder kroner. I 2010 sto deres nye sentrallager i Vestby ferdig, med 24.000 pallplasser fordelt på like mange kvadratmetre, der de daglig ekspederer fra 300 til 700 pallforsendelser ut til norske og svenske butikker. Høsten 2016 fikk de installert en helautomatisk palleteringslinje med to inngående og to utgående pallbaner, samt en Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin med automatisk høydeavlesning og topparkfunksjon. Tidligere ble viklingen håndtert i seks halvautomatiske strekkfilmmaskiner, og logistikksjef Rune Gundersen forteller at den fullautomatiserte palleteringslinjen sparer inn nærmere 3 årsverk for virksomheten.

Rune Martin Gundersen, logistikksjef i Nille

Rune Martin Gundersen, logistikksjef i Nille

 

– Utgangspunktet for investeringen var krav til høyere automatiseringsgrad og kostnadsreduksjon innenfor logistikk. Business-caset vi presenterte for ledelsen viste god lønnsomhet, og det var et godt kostnadsbilde i løsningen som ITO/Pall-Pack presenterte. Samtidig vurderte vi det positivt at produktutvikling og service skjer fra en norsk leverandør. Etter et halvt års drift har vi erfart at løsningen er driftssikker og fungerer slik vi ønsket, så totalt sett er vi fornøyde, oppsummerer Rune Gundersen.

ITO_nille_6676_web

ITO_nille_6666_web

Palletering

Mer i Palletering

orklafoods_5386_1024

Video fra ITO-anlegget hos Orkla Foods Rygge

Pakkeeksperten Marked24. januar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
komplette pakkelinjer

Kan endelig levere komplette pakkelinjer

Christian Hagen30. november 2015
Palletering

Fornøyd med automatisk palletering

Christian Hagen30. oktober 2015
Palletering

Effektiv hverdag med hjelp av nytt palleteringsanlegg

Christian Hagen30. oktober 2015