Strekkfilmmaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Effektivitet ble HMS-positivt

Skrevet av Jørn Wad

– Investeringen i nytt og mer effektivt produksjonsutstyr har vist seg også å ha positive HMS-virkninger.

Det er veldig bra. Nå har vi altså både blitt mer effektive og har forbedret arbeidsmiljøet. Vårt fokus for våre kunder er å forbedre systemer og minke servicebehovet. Nå har vi gjort det samme for oss selv, med Pall-Pack viklemaskin.

viklemaskin

Før var dette håndarbeide. Nå gjør vi det maskinelt, sier produksjonssjef Morten Hestetræet.

Produksjonssjef Morten Hestetræet ved Fluid Control i Bergen er meget fornøyd med investeringen de har gjort i en Pall-Pack 2000 viklemaskin. Men de har ikke nøyd seg med en tradisjonell utnyttelse av maskinen. Med sin kreativitet og sans for å forbedre systemer og måter å arbeide på, har folket hos Fluid Control funnet ut at man i tillegg til å pakke varene de leverer, også kan bruke maskinen i selve produksjonen.

Kombinasjon

-Ja, det er riktig at vi har funnet en flerbruksmulighet, bekrefter Hestetræet. Han forklarer at Fluid Control produserer blant mye annet en del slanger til oljebransjen. Det vil si, de kjøper inn slangene i lange lengder, og kapper dem på mål for sine kunder, og setter på de riktige koblingene i hver ende. Men dette er veldig store og tunge slanger, og tidligere brukte man virkelig mye «manpower» for å vikle dem ut i riktig lengde. Arbeidet går nå imidlertid som en lek, fordi man har tatt i bruk Pall-Pack viklemaskin som «slangevikler». Vips så får man riktig lengde, og kan begynne med det arbeidet man skal, nemlig kapping og påsetting av koblinger.

-Men det stopper ikke med dette?

-Nei, vi leverer jo slangene ferdig pakket i sort plast, og også dette bruker vi Pall-Pack viklemaskin til. Så dette er en skikkelig multi-purpose maskin for oss, som har fungert etter forutsetningene helt siden vi fikk den. Men vi har altså funnet en ekstra utnyttelsesmåte som gjør at vi også har fått til HMS-virkninger av investeringen vår, sier han fornøyd.

viklemaskin

Mangesidig

Det som ellers slår en ved Fluid Control’s virksomhet, er hvor mangesidig de er. Selv presenterer de seg som en bedrift som kan hjelpe kundene sine ved å forbedre systemer, og sørge for mindre behov for service. Dette gjør de ved å levere kvalitetsprodukter som virkelig er slitesterke, og som selv i tøffe omgivelser som oljebransjen er blant annet, gjør den jobben som er ønskelig. Bedriften har eget verksted, som lager en del av koblingene som brukes til produksjonen av skreddersydde slanger for de forskjelligste formål. Dette verkstedet har en bred range av utstyr som gjør det mulig for bedriften å produsere svært mange forskjellige produkter til industriformål.

Dette er en bedrift som er kompetansetung, og som opererer også innenfor engineering markedet. De leverer innovative engineeringsløsninger som både kan ha mekaniske optimaliseringselementer i seg og materialoppgradering, og mer tekniske systemoppgraderinger, for å nevne noe.

Ser man på selskapets presentasjoner av seg selv, finner man raskt ut at det tilsynelatende er få oppgaver man ikke kan løse. Alt fra produksjon av slanger og beskyttelse av disse til «turnkey» management løsninger, og altså rene mekaniske produkter. Bedriften tar mål av seg til å være en leverandør som kan bidra på de forskjelligste områder for industrien, som er deres kunder.

Samarbeidspartner

Fluid Control kan være en spennende samarbeidspartner enten man skal ha de enkleste slangeløsningene eller store produksjonssystemer for nettopp – Fluid Control – og andre systemer som tar utgangspunkt i innovasjon og predesign av systemene. Sammen med kundene sine kan selskapet løse selv de mest utfordrende oppgavene, og ikke minst bistå med alt fra de minste til de største oppgavene.

I motsetning til det mange møter i hverdagen, kommer produksjonssystemene fra Fluid Control med solide og detaljerte installasjonstegninger som er laget for å bidra til at man kan utføre reparasjoner og installasjoner på den plassen produksjonsuniten er laget for å være. Om kunden ønsker det, kan man til og med få med tegninger for produksjon av utstyret.

 

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015
Banderolemaskin

Strekkfilmkostnadene ble redusert betydelig etter en grundig gjennomgang

Christian Hagen11. juni 2015