Stroppemaskin

Effektivt og miljøvennlig stroppemaskin – og med god besparelse

Effektivt og miljøvennlig stroppemaskin – og med god besparelse
Aller Trykk

Etter plasseringen på transportbåndet, går alt av seg selv – først for påsetting av lokk, deretter stropping før pallen forsvinner gjennom en PALL-PACK 8000 maskin for strekkfilming.

– Installasjonen fra Pall-Pack AS er både effektiv og bra for arbeidsmiljøet.
I grunnen er det viktig for oss alle at vi sørger for å automatisere en stadig større del av det manuelle arbeidet i bedriftene. Når man i tillegg kan ha en så rask besparelse på det, er det glimrende.

Avdelingsleder for vedlikehold hos Aller Trykk AS på Hagan industriområde rett utenfor Oslo, Kolbjørn Vogt, er fornøyd med stroppemaskinene og strekkfilmmaskinene fra Pall-Pack AS. Dette har gjort hverdagen enklere for brukerne, og det har også påvirket arbeidsmiljøet positivt.

Nøye planlagt og unike funksjoner

– Det er klart at man vurderer slike investeringer svært nøye, fordi det jo er snakk om en vesentlig summer – men jeg vil si at den gevinsten vi har fått gjennom en mer rasjonell arbeidsprosedyre, har stått til forventningene. Vi er et trykkeri med store volumgjennomkjøringer. Det kan vel dreie seg om rundt 24.000 paller hvert år. Nå kjøres rundt 85% av dette gjennom pakkemaskiner fra Pall-Pack AS, som omfatter deres egenproduserte Pall-Pack 8000 maskin – samt en Mosca stroppemaskin for paller integrert med et ITO transport og banesystem. Unikt for oss er også, at vi bruker en ganske stor bredde av de mulighetene som ligger i en litt avansert PLS software fra selskapet:

– Vi kan velge forskjellige pakke – programmer som enten bare sørger for Mosca pallstropping, tar på strekkfilm eller også legger på pallelokk. Stroppingen er viktig for oss, men også pallelokkene, fordi vi da kan få til å presse mye luft ut av pallene slik at vi kan få volumet ned. Det fører nemlig til besparelser plassmessig både under lagring og transport, understreker han. I tillegg er han også opptatt av at pallene vender og kommer tilbake omtrent til utgangspunktet på gulvet: På denne måten blir det minst mulig dødtid og ikke minst en enklere interntransport. Det var viktig for oss når vi vurderte denne innsparingen, sier han.

Aller Trykk

Klar til folie, påsetting av pallelokk og stropping.

Integrert linje fra en og samme leverandør = Pall-Pack 8000 + Mosca

Linjen som er levert av Pall-Pack AS er en integrert løsning, som sørger for at at pallene som pakkes – enten kan strekkfilmes, stroppes og komprimeres. Ettersom blader skaper et visst volum, er de avhengig av å komprimeres innen stropping. Dette gjøres gjennom en Mosca KZV pallstropper med pressplate for inntill 3 – tonn. Etter komprimering settes to stropper på – før pallen forsvinner videre til strekkfilming. En annen spesialitet, er den spesial konstruerte arkleggeren. Denne sørger for at pallelokkene legges på helt i starten av linjen, slik at godset ikke skades før stropping – og under transport. Alt i alt er den en meget komprimert linje, alt skjer på et areal på rundt 3×12 meter – og sørger for en helautomatisert emballeringsprosess.

Aller Trykk

Nå er de tunge løftene borte, sier en fornøyd ansvarlig for lager og varemottak, Bjarne Larsson, som her er i sving på trucken.

Rask besparelse

– Hvordan vil du angi besparelsen dere har fått?

– Det er vel ikke helt enkelt å tallfeste det, men om lag et halvt årsverk, vil jeg si. Men det betyr at vi kan ha fokus på andre og mer arbeidskrevende operasjoner rent menneskelig. Når man får frigjort arbeidskapasitet ett sted i bedriften, betyr det at man kan sette den inn et annet sted.

Bjarne Larsson er ansvarlig for lager og varemottak, og er ganske så enig:

– Før var det mye manuelle arbeidsoperasjoner involvert for å gjøre denne jobben. Nå kan det meste enten gjøres via den automatiseringen som har skjedd, eller ved å la trucken gjøre løftene. Det er klart at det vil bety mye for den enkelte medarbeider som har vært borti denne jobben, og spesielt på lang sikt, sier han.

Aller Trykk AS går med dette enda ett skritt i å møte fremtiden med mer rasjonell produksjon enn før. Det har skjedd mye på den trykketekniske sektoren de siste 20 årene, og investeringen og samarbeidet med Pall-Pack AS bringer selskapet enda ett skritt videre.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stroppemaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Stroppemaskin

ito_hitachi_8215_web

Effektiv pakking hos Hitachi Power Tools

Pakkeeksperten Marked29. juni 2017
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Stroppemaskin

Tips ved kjøp av ny stroppemaskin

Christian Hagen23. juli 2015
Norway Pelagic, nå med automatisk stropping

Stabilitet viktigst for Norway Pelagic

Christian Hagen27. januar 2015
OSO med pakking i to strekkfilmmaskiner

OSO Hotwaters – investeringer i strekkfilmmaskiner sikrer fremtiden

Christer27. januar 2015
Mosca Stroppemaskin hos Peterson Packaging

Peterson Packaging valgte stropping på øverste hylle

Christian Hagen27. januar 2015
Plasto

Innovasjon og automasjon gir rekordvekst hos Plasto AS

Christian Hagen27. januar 2015
Ny stroppeteknologi hos Myre Fiskemottak AS

Ny stroppeteknologi effektiviserer fiskenæringen!

Christian Hagen20. januar 2015
Fiskerstrand øker produktiviteten med strappemaskiner

Fiskebedrift øker kapasiteten med 50% med nye strappemaskiner

Christian Hagen20. januar 2015