Pakkemaskin

Felleskjøpet med automatisert frøpakking

Felleskjøpet med automatisert frøpakking

Frøpakking har nådd et nytt nivå hos Felleskjøpet i Ski. Våren 2016 installerte vi et automatisk pakkeanlegg for plenfrø for Felleskjøpet. Pakkelinjen håndterer alt fra vektkontroll av frø til pakking, etikettering og pakking av ferdige esker i kartonger. Linjen består av to Radpak-maskiner med transportbånd imellom, og operatøren fyller kun på esker og har tilsyn med prosessen. Se vår video fra Felleskjøpet, som viser fylling og pakking av plenfrø i kilosforpakninger.

 

Automatisert frøpakking

Plenen er viktig for norske hageeiere, og Felleskjøpet er en betydelig leverandør med årlig leveranse av rundt 275 tonn plenfrø, og en stor andel av dette i esker. I Felleskjøpets 104 utsalgssteder tilbys 8 plenfrøtyper i halvkilos og enkilos forpakninger, alle pakket og levert fra Felleskjøpets frøpakkingslinje i Ski. Pakkelinjen ble oppgradert til en automatisk linje for frøpakking våren 2016, en linje hvor operatørene kun fyller på esker og kartonger og holder tilsyn med prosessene. Varestrømsleder for såfrø/plantevern, Jan-Anders Otterstad, forteller at beslutningen kom som et resultat av at de ønsket å styrke HMS i virksomheten og oppnå en mer automatisert og kostnadseffektiv produksjon.

– Plenfrø er definitivt sesongvare, så vi ønsket en driftssikker pakkelinje som også kunne ta høyde for sesongtoppene. Valget falt på en linje med to pakkemaskiner fra Radpak, som er koblet sammen med transportbånd. Med automatisk vektkontroll og etikettering integrert, er det en pakkelinje som gir oss god kapasitet og vil dekke behovet vårt i flere år fremover. Vi ser også at omstilling mellom ulike esketyper fungerer godt, men det har vært nødvendig med litt justering av eskeproduksjonen hos våre underleverandører for å få alt til å fungere optimalt, forteller Jan-Anders Otterstad.

Mer i Pakkemaskin

orklafoods_5386_1024

Video fra ITO-anlegget hos Orkla Foods Rygge

Pakkeeksperten Marked24. januar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
ito_nortura_4977_1024

Automatisert baconpakking hos Nortura

Pakkeeksperten Marked1. november 2016
Pakkemaskin frossenmat fra Radpak.

Pakkemaskiner for frossenmat

Christian Hagen23. februar 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Til alle dyr i bås og stall

Christian Hagen18. januar 2016
komplette pakkelinjer

Kan endelig levere komplette pakkelinjer

Christian Hagen30. november 2015
Effektiv posepakkemaskin

Ny posepakkemaskin for matindustrien

Christian Hagen2. november 2015