Strekkfilmmaskin

Komplett funksjon på kun 20 m2

Komplett funksjon på kun 20 m2

Gresvig

– Vi ville øke effektiviteten vår. I en bransje som er preget av beinhard konkurranse, og der andre aktører puster oss i nakken, var det viktig å satse. Derfor investerte vi i vår egen effektivitet, og valgte ITO PALL-PACK gruppen som samarbeidspartner.

Teknisk sjef hos Gresvig ASA, Svein Nygård, legger ikke skjul på den travle hverdagen som preger dem som selger og distribuerer sportsutstyr. Det er stadig nye aktører på banen, og selv om Gresvig er et solid og etablert selskap, er det mange konkurrenter på banen. En av dem er faktisk i ferd med å bli like stor som giganten i Østfold, så her var Askim bedriften nødt til å foreta seg noen strategiske grep.

Jobber langt smartere med ny viklerlinje

– Vi er nødt til å jobbe stadig smartere for å stå i mot konkurransen, og derfor bestemte vi oss for å se på de flaskehalsene vi hadde i distribusjonen. Etter å ha fått på plass en komplett viklerlinje her integrert med strekkfilmmaskinen PALL-PACK 8000, går det langt kjappere å få pakker på pall, og ikke minst klargjort dem for transport ved å plastvikle og etikettere hver enkelt pall, slår han fast.

– Utfordringen vi har nå, er å utnytte investeringen vår optimalt. Når man gjør investeringer av denne typen, er det viktig å følge det opp med opplæring og justeringer. Her synes jeg imidlertid at ITO og PALL-PACK  har vært positiv samarbeidspartnere.

– Nå jobber vi smartere enn før, og kan få unna sluttbehandlingen av pallene før transporten på en langt mer effektiv måte. I enkelte deler av dagen kan det være to-tre trucker i sving som både mater og laster av transportlinjene før og etter behandlingen med strekkfilm med PALL-PACK 8000 maskinen. Det sier sitt om tempoet vi er avhengig av å holde, og som altså nå er blitt mulig, forklarer han.

Effektivitet er høyeste prioritet

– Så det er skikkelig travelt om dagen?

– Det er rimelig travelt her til tider, ja. Så det at vi nå kom over på noe mer full automatisk har vært alfa omega for at vi skal kunne håndtere vår vekst slik den er i dag.

– Hvorfor ble akkurat denne leverandøren valgt?

– Av samme grunn som man alltid har når man velger samarbeidspartnere: En grundig kombinasjon av teknisk løsning, kvalitet og fornuftig pris. Når det så gjelder funksjon, har vi hatt behov for noen mindre justeringer av utstyret, men dette er jo veldig vanlig under igangsettelser av nye investeringer. Og også her har ITO PALL-PACK vist seg som en solid og grundig samarbeidspartner, vil jeg si.

– Kreves det mye opplæring for å integrere vikler og etiketteringslinjen i resten av den produksjonen dere har?

– Nei, jeg vil ikke si det. Til nå er det et to tre operatører som har fått spesielt ansvar for å følge opp at denne vikler og etiketteringslinjen virker som den skal hele tiden. De har fått en viss opplæring, og resten må man nok i grunnen høste erfaringer for å utvikle, mener Nygård.

Fleksibel funksjon

– Jeg synes dette fungerer veldig bra. Vi hadde behov for å jobbe mer effektivt når det gjaldt plasting og etikettering av paller, og denne maskinen har hjulpet oss betraktelig. Før gjorde vi nemlig denne jobben for hånd, og det var både slitsomt og mer tidkrevende, sier Hans Reidar Granberg, som er en av maskinoperatørene.

Komplett funksjonsgaranti

Gresvig ASA sender i dag ut ca. 250-350 paller daglig fra sitt sentrallager i Askim. Etablert med så mange som 200 utsalgssteder skapes det et behov for en krevende logistikk for pakkerne i Askim. Kundeordrene åpnes via håndholdte truckterminaler – og ferdigstilles fortløpende. En stor del av oppgaven var å både merke og godssikre pallene rett. Krav til farlig gods slik som våpen og ammunisjon krever to etiketter på kortside og en på langside, og må merkes både med kundedata og en «gul» etikett med varselstrekant. Så en stor del av arbeidet gikk med til kvalitetskontroll av merkingen og manuell emballering av paller med høyder inntil 2,2 meter. Det var en krevende jobb.

Sammen med PALL-PACK ble det designet en helautomatisk vikler og etiketteringslinje. Etter ferdig plukk settes i dag pallen på en inngående transportbane, der leses pallens intern- etikett automatisk via en SICK pallskanner – samtidig med dette er det installert en konturkontroll som både leser pallens lengde – bredder og høyder samtidig som vi veier pallen, slik at Gresvig har full kontroll på alt av transportdata til kontroll og oppfølgning mot speditør.

Etter lesing av intern ID på pallen, sendes dette til overordnet system hos Gresvig som videre sender tilbake rett kundedata til PLSen. PALL-PACK parrer der intern ID med kunde (etikett ID) – og gir signal til etiketteringsmaskinen om å printe en, to eller tre etiketter avhengig av palltype. På ønske fra Gresvig står det installert en ZEBRA etikettskriver, da det var ønske fra Gresvig sin interne IT avdeling. Avslutningsvis sendes pallene ut på en lagringsbane – hvor «postmannen» selv kan hente pallene, nå ferdig viklet og merket.

Om Gresvig ASA

Gresvig ASA sitt hovedlager i Askim er per i dag den største leverandør av varer til sportsbutikker her i landet. Dette fordi butikk-kjeden som bærer gründerens navn, enn så lenge er landets største.

Det hele startet med syklisten Aksel Gresvig i 1901 og hans visjon om å bringe sporten ut til folket. Med over 100 års erfaring satser selskapet hardt på å levere kvalitetsprodukter innen hovedsakelig tekstil og fottøy, sykkel og langrenn. Selskapet ønsker å være lokalt tilstede og er etablert med en rekke utsalgssteder utover landet – og såldes jobber de kontinuerlig for å effektivisere varelogistikken.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015