Strekkfilmmaskin

Mer «nytelse, smak og effektiv produksjon» hos Hansa Bryggerier i Bergen

Mer «nytelse, smak og effektiv produksjon» hos Hansa Bryggerier i Bergen
Hansa

Effektivitet lå til grunn for behovet for å investere. Vi er alltid på jakt etter mer effektive måter å produsere på, forteller Alf Inge Johannessen.

Strekkfilm for drikkevarer hos Hansa. – Vi har ikke planer om å øke produksjonen umiddelbart, men vi har blitt mer effektive. Investeringene vi nå har gjort, gir oss et mer rasjonelt pakkesystem for strekkfilm og emballering av paller, som gjør at produksjonen helt enkelt glir bedre. Nå er vi klare for nye oppgaver, og skal fortsette å spre «glede, nytelse og smak.

Strekkfilm for drikkevarer

Fabrikksjef Alf Inge Johannessen ved Hansa Borg Bryggerier AS i Bergen er godt fornøyd med nyinvesteringen, som sikrer en bedret kapasitet ved bryggeriet. Det dreier seg om en halvpalloppløfter og strekkfilmvikler som gjør produksjonen mer rasjonell. Ved fabrikken er det «business as usual», men man står altså langt bedre rustet til å møte fremtiden enn tidligere.

I korte trekk sørger de nye maskinene fra Pall-Pack AS for at vi nå får emballert alle halvpaller separat, før de automatisk løftes to og to på sine helpall og igjen emballeres sammen med strekkfilm. Før var dette en veldig manuell og tung oppgave hvor samme pall måtte håndteres tre og fire ganger. Nå er det langt mer effektiv strekkfilm for drikkevarer hos det kjente bergensbryggeriet.

– Vi kjente ITO og Pall-Pack fra før, blant annet fordi vi har gjort investeringer i Olden. Der produserer og pakker vi Olden kildevann, i nærheten av breen. Når vi så ønsket å øke kapasiteten ved anlegget her i Bergen, falt også valget på Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin, sier Johannessen.

Hansa

Vi er fornøyd med utstyret Pall-Pack har levert. Det fungerer etter hensikten, og har gjort oss mer effektive, sier fabrikksjef Alf Inge Johannessen.

Rasjonalitet

-Vi er alltid på jakt etter å produsere mer effektivt, og dette er avgjort et ledd i en slik satsing. Her i Bergen er vi 250 ansatte, hvorav om lag halvparten er rene produksjonsarbeidere i en toskiftsordning. Vi opplever at investeringen vår virker etter hensikten, så da er det bare å jobbe på, sier han med et smil.

-Hvordan løser dere service framover?

– Vi har en policy om at vi tar all service selv, men vi kjøper ofte reservedelspakker, og det har vi også gjort i dette tilfellet. Samarbeidet med Pall-Pack har vært bra, og vi har jo også en pallevikler fra før, så dette er en fortsettelse av dette samarbeidet», forteller Johannessen.

Glede og smak

– Så her produseres det mye «glede, nytelse og smak» som det heter i reklamen?

– Ja, det er jo nettopp det vi driver med, smiler fabrikksjefen, og forteller videre at Hansa Borg Bryggerier er Norges største norskeide bryggeri- og drikkevareaktør. Det består av Borg Bryggerier (Sarpsborg), Christiansands Bryggeri (Kristiansand), Waldemars Mikrobryggeri (Bergen) og Hansa Bryggeri (Bergen).

– I 2013 overtok vi også aksjemajoriteten i Nøgne Ø. Hansa Borg og har altså også tappeanlegg for Olden naturlig mineralvann i Stryn. Totalt har vi om lag 500 ansatte. Hansa, Borg, CB, Grevens Cider og Olden er våre viktigste egeneide merkevarer. I tillegg har selskapet lisens på produksjon og markedsføring av de internasjonale merkevarene Clausthaler og Heineken. Hansa Borg Bryggerier er familieeid, og det nest største bryggeriselskapet i Norge, etter Ringnes som eies av Carlsberg.

Hansa

Ferdig paller med strekkfilm er klare for å finne veien til nærmeste butikk nær deg

Kort historikk

– Hansa, CB og Borg er jo tradisjonsrike bryggerier. Hva er bakgrunnen, sånn kort fortalt?

– I 1997 fusjonerte Hansa Bryggeri og Borg Bryggerier, og selskapet ble da hetende Hansa Borg Bryggerier. I 1999 ble også Christiansands Bryggeri en del av Hansa Borg Bryggerier, og i 2006 fikk Hansa Borg Bryggerier eierskap til 100% av aksjene i Olden Brevatn. Høsten 2013 kjøpte vi 54,4 % av aksjene i gründerbedriften Nøgne Ø, og dermed fikk vi også et småbryggeri i vår bryggerifamilie».

Kjernevirksomheten er ølbrygging, og størsteparten av selskapets øl volumer brygges og tappes på Hansa Bryggeri, som er det største av de tre bryggeriene i Hansa Borg. Ved Hansa Bryggeri arbeider det omlag 250 ansatte, og bryggeriet er også virksomhetens hovedkontor.

Vi har som mål å være ledende på innovasjon og har de siste årene vunnet priser både for vår pakningsdesign og vårt gode øl. Foruten vår kjernevirksomhet – øl, nyter vi også suksess med Olden naturlig mineralvann (vann med og uten smak og kullsyre), som stadig øker sine markedsandeler.

Hansa

Mange forskjellige produkter brygges og tappes hos Hansa Borg Bryggerier.

Stor produksjon

– Hvor mye øl og mineralvann går gjennom produksjonsanleggene deres i et gjennomsnittsår?

– Jeg vil ikke si vi har noe gjennomsnittsår akkurat, men jeg kan komme med noen tall fra i fjor: I 2013 produserte Hansa Borg ca. 70 millioner liter øl, 10 millioner liter mineralvann og 14 millioner liter vann totalt for alle tre bryggerier og ved produksjonsanlegget i Olden i Stryn. Totalt ble dette for Hansa Borg Bryggerier en omsetning på ca. 2,7 milliarder norske kroner, og vi hadde et nettosalg på mer enn 1,1 milliarder kroner» , avslutter en tydelig stolt fabrikksjef.

Få mer info om maskinen og løsningen her.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015