Generelt

Tine: Millionbesparelser med nyutviklet pallestropper

Tine: Millionbesparelser med nyutviklet pallestropper

Pallestropper bidrar til at TINE Bergen reduserer svinn

Behov for økt utnyttelse av lastekapasiteten på bilene og reduksjon av svinn medførte at TINE Bergen søkte PALL PACK for hjelp. Resultatet taler for seg selv; en nyutviklet pallestropper ga redusert svinn og besparelser i millionklassen.

TINE ønsket å utnytte kapasiteten på lastebilene, men noe av problemet var at pallene med plastbeger ble for høye og ustabile. Resultatet ble stort svinn med påfølgende rengjøringsjobb. Tidkrevende og kostnadskrevende. – Vi kjørte en prosjekteringsprosess med fire konkurrerende leverandører. PALL PACK fikk vår tillit på grunn av sine gode tekniske løsninger.
For oss var det en selvfølge å delta aktivt i utviklingsprosjektet, noe som også medførte at vi fikk det akkurat som vi ville, sier Terje Johannesen, produksjonsansvarlig hos TINE i Bergen.

Pallestropper sparer papp til en million kroner

Produksjonen skjer i 2. etasje. Her stables også pallene, og disse går gjennom en banderolemaskin etter palletering for å sikre lasten på vei til kjølekjelleren for lagring. Her ble pallen tidligere fullstroppet.

Utfordringen var å spare plass i kjølekjelleren samtidig som vi ville unngå svinn som oppsto under transporten ned til kjelleren. Vi ville i tillegg øke pallehøyden for å utnytte lastekapasiteten på bilene, men dette ville med den gamle metoden medføre en del ekstra jobb. Blant annet måtte vi i så fall legge mellompapp på begrene for å forsterke pallen og på den måten forhindre kollaps og svinn. En annen mulighet kunne vært å redesigne emballasjen. Uansett ville eksempelvis pappen alene, som da måtte legges på de 300 pallene vi produserer hver dag, kostet en million kroner i året. Nei, vi måtte finne en annen løsning, og vi er svært godt fornøyd med ny pallestropper, forteller Johannesen.

Smidig løsning – den mest kompakte løsningen

Med PALL PACK på laget kunne TINE se en helt annen vei etter løsning. – Utfordringen vi nå sto overfor var å finne plass til fullstropping i produksjonslokalene. PALL PACK visste råd og kom på banen med en helt ny pakkemaskin eller pallestropper; PALL PACK PALL BINDER 120. Dette er en meget kompakt strekkfilmmaskin som kan smettes inn nær sagt hvor som helst. Maskinen står på en liten ramme og er nå en del av produksjonslinjen. Den leser automatisk høyden på pallen før folien legges på i riktig høyde – helt automatisk. Etter noen mindre innkjøringsproblemer, som er naturlig når man utvikler noe helt nytt, fikk PALL PACK finjustert og modifisert maskinen, og den har siden ikke gitt oss noen problemer. En meget smidig løsning, bedyrer Johannesen.

Lønnsomt resultat – både økonomisk og miljømessig

Med dagens løsning har TINE oppnådd flere fordeler. Foruten å unngå svinn som følge av ustabil pall har vi oppnådd stabile og høyere paller, noe som igjen betyr bedre utnyttelse av lager samt utnyttelse av lastekapasiteten på bil. Vi unngår også omstabling av paller som eventuelt måtte være for lave, nå er alle i full høyde. Mindre svinn gir naturligvis mindre manuelt opprydding og rengjøringsarbeid samtidig som vi nå unngår produksjonsstans siden pallene er godt nok stroppet og ikke kollapser. Alt i alt er vi meget tilfreds med resultatet, og selv om det er vanskelig å tallsette besparelsene eksakt, kan vi med sikkerhet si at investeringen betalte seg etter meget kort tid, konkluderer Terje Johannesen.
Bare går og går
Nede i kjelleren hos Tine står en ny viklemaskin/strekkfilmmaskin, en PALL PACK 8000. Med den vikles 40 prosent av pallene til eget marked og resten til andre markeder. Maskinen har nå blitt en del av hele linjen, noe som har gitt positive resultater. – Den gamle PALL PACK halvautomatiske maskinen sto for seg selv, noe som ikke var like praktisk som dagens løsning. Den nye har gått helt problemfritt i snart to år, og er i likhet med den gamle, solide pålitelige maskiner, de bare går og går. Med en servicekontrakt på maskinene får vi også en servicegaranti med garantert respons innen 24 timer fra PALL PACK, noe vi er svært fornøyd med, understreker produksjonssjefen.

Banderolemaskin

Banderolemaskin, PALL-BINDER 120

Om Tine

TINE er en ledende, norsk merkevareleverandør som daglig leverer produkter over hele Norge. Rundt 12 000 bønder på 10 000 gårdsbruk er fundamentet for TINEs forretningsdrift. Hver dag lager vi produkter med lidenskap og kjærlighet til tradisjoner bygget gjennom mange år på en rekke meierier i landet vårt. Vi tar også ansvar for å fremme småskalaproduksjon og mangfold.

Om Pall-Pack

Pall-Pack er spesialister på å lage maskiner for å vikle strekkfilm rundt enhetsgods. Maskinene ble utviklet så tidlig som i 1974. Produksjonen startet på Raufoss i Norge av Eina Mek AS i 1975, og de ble en Europeisk pioner på området med stor eksport.

 

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mer i Generelt

vakuumpakking

Kjenner du fordelene med vakuum?

Christian Hagen8. september 2015
Matprodusent som benytter teipmaskin fra Pall-Pack.

Effektiv teipmaskin for matprodusenter

Christian Hagen18. juni 2015
Banderolemaskin

Strekkfilmkostnadene ble redusert betydelig etter en grundig gjennomgang

Christian Hagen11. juni 2015