Strekkfilmmaskin

Et naturlig valg for Nortura Hærland

Et naturlig valg for Nortura Hærland

Nortura HærlandFire strekkfilmmaskiner i samme produksjon. – Vi har ikke mindre enn 3 stk. Pall-Pack 8000 fra tidligere, så når vi skulle ha en fjerde maskin, var det ganske naturlig for oss å se på samme leverandør. Siden vi kjenner dem fra tidligere, blir det lett til at man ser dem som det naturlige valget.

Bo Eriksson er sentrallagersjef hos Nortura på Hærland i Eidsberg kommune i Østfold, og trenger ikke mer enn å vise til antallet Pall-Pack-maskiner i produksjonslinjene, for å si noe om hvor høy produksjonen er hos dem. En annen måte å si det på er at bedriften foredler det meste av Priors produksjon av kylling og kalkun, noe som til sammen var på hele 33.700 tonn råvare i 2013. På samme tidspunkt hadde bedriften 420 ansatte. Til tider kan det være stappfullt utenfor de omfangsrike lasterampene ved anleggene, og til og med trailere som venter på tur. Dermed er det behov for tallrike palleteringsmaskiner og pakkemaskiner inne i anlegget for å få den omfattende produksjonen gjennom systemet. Eller kanskje man heller skulle si det omvendt: Antallet trailere er en funksjon av den ganske så omfattende produksjonen man har ved anlegget.

Nortura HærlandGodt kjent med Pall-Packs strekkfilmmaskiner

– Vi er som sagt godt kjent med leverandøren fra tidligere, og har 3 like strekkfilmmaskiner tilpasset til produksjonen vår allerede. Utfordringen vi har hatt, er blant annet å transportsikre ekstremt lave paller, under 15 cm høyde –  men det løser Pall-Pack systemet på en god måte. Når det så altså skulle inn en fjerde maskin i mai, var det ingen lang og omfattende prosess som skulle til for at vi kunne bestemme oss. Når kravspesifikasjonene var på plass, tok det i grunnen ikke så lang tid før vi kunne bestemme oss, forteller Eriksson.

– Dere kjører på for å få produksjonen unna?

– Ja, det er helt nødvendig. Vi starter fabrikken klokka 24.00 på søndager, og holder det gående til lørdag morgen i syv-åttetiden. Altså er det ikke mange timene det er stille i lokalene uka igjennom. Slik må det da også være, om vi skal få gjennom det antallet tonn matvarer som skal produseres hver uke, slår han fast.

Men ved hjelp av moderne teknologi og høy kompetanse hos de ansatte ser han ingen problemer med å sørge for at kalkun, kylling og varierte produkter når forbrukerne i den mengde som det måtte være behov for – i alle fall i forhold til dimensjoneringen på anlegget på Hærland.

Nortura HærlandGodt fornøyde

– Det betyr også at dere er bra fornøyd med Pall-Pack sitt servicenivå og oppfølging?

– Ja, jeg vil si vi er godt fornøyde. Når man skal lastsikre paller, og kanskje har noen ekstra spesifikasjoner for å få på plass løsninger som passer oss, er det klart at det også setter leverandøren på prøve. Men som sagt synes jeg de som er leverandører i dette tilfellet, nemlig Pall-Pack, har løst oppgavene sine på en tilfredsstillende måte, sier han.

Nettopp det faktum at det er 3 stk. Pall-Pack 8000 maskiner på plass i anlegget fra før, skulle borge for at jobben gjøres ganske så tilfredsstillende for næringsmiddelbedriften. Lastsikringen av pallene er en svært viktig del av kvalitetssikringen for at varene skal komme hele og godt bevarte varer fram til butikkene. Nå skal altså Nortura ytterligere øke innsatsen på denne fronten, gjennom nye maskiner. I tillegg pågår også en påbygging av bedriften.

– Vi var som sagt ganske sikre på hva vi ville ha, fordi vi kjente leverandøren fra før, og var fornøyd med både maskiner og folkene vi har hatt kontakt med, sier Eriksson. Han synes at begge deler er viktig, for det er nemlig ikke bare maskinene som er i fokus: Også servicegraden leverandøren står for, gjennom menneskene som utfører den, er en viktig side av leveransen. Så når Nortura nå igjen velger Pall-Pack, representerer dette en viss utvidelse av samarbeidet videre. 3 maskiner blir til 4 hos bedriften, som satser videre med blant annet maskiner fra Pall-Pack med på laget.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015