Tapemaskin

Nortura Rakkestad og Fatland AS på Ølen effektiviserer pakkeprosessen

Nortura Rakkestad og Fatland AS på Ølen effektiviserer pakkeprosessen
Nortura SA og Fatland AS

De nye tapmaskinene sørger for en effektiv hverdag hos Fatland AS

Nortura SA og Fatland AS fortsetter automatiseringen.
Siste generasjons tapemaskiner fra PALL-PACK sørger for stabilitet i produksjonen.

Nortura SA og Fatland AS er to av Norges største aktører innen kjøtt, kylling og egg og leverer Noen av landets fremste merkevarer. Til sammen er de etablert med flere enn 15 produksjonsenheter spredt over landet. Felles for både to er fornøyde kunder, høye kapasiteter, stabil drift og lave servicekostnader. Sammen med PALL-PACK AS er det nå installert nye SIAT tapemaskiner i deres eksiterende produksjonslinjer.

Høye kapasiteter

Italienske SIAT var tidligere representert ved Artinova AS i Norge, så selskapet er allerede godt kjente i det Norske markedet rekke eksisterende leveranser til store industriaktører som Nortura systemet, Fatland gruppen, Komplett.no og BAMA.

– For oss er det viktig at vi har maskiner som vi både kjenner til og vet at fungerer over tid med våre kapasiteter. det at PALL-PACK AS nå representerer SIAT ser vi på som positivt da de er sterke på service og raskt kan hjelpe oss dersom det skulle oppstå noe i linjen, forteller fabrikksjef, Nina Ravndal hos Nortura Hå.

I prosjekteringsfasen satt vi som krav at tapemaskinene måtte klare min 8 esker pr. minutt. I Norsk målestokk er dette relativt høye hastigheter, når vi her snakker om en helautomatisk tapemaskin som er automatisk omstillbar for forskjellige eskestørrelser i både bredde og høyde retningen. Det var derfor tillitsvekkende at PALL-PACK AS tok ansvar og gjennomførte flere maskintester sammen med SIAT som dokumenterte vår nødvendige kapasitet, fortsetter Ravndal.

Service og deler på lager

Nortura SA og Fatland AS

SIAT SM 44 høyhastighetsmaskin stående i linje hos Nortura

For kollegaene hos Nortura på Rakkestad var det viktig med lokal nærhet og tryggheten om at de raskt kunne få support dersom uhellet skulle være ute.

– SIAT leverer gode tapemaskiner, men en kan fortsatt ikke regne med at de er evighetsmaskiner. Alle maskiner krever litt pleie og for oss var det veldig viktig at PALL-PACK AS nå var kommet på banen som agent for SIAT. Vi fikk et solid inntrykk av PALL-PACK som firma og deres representant Lars-Martin Nervik som opptrådte ryddig og punktlig under hele prosjektfasen frem til levering, forteller driftssjef, Helge Rognerud hos Nortura på Rakkestad. Kvalitetsmaskiner tilpasset «vårt» miljø Hos Fatland AS på Ølen er god kvalitet nedfelt i vedtektene. Det etterstrebes å lage markedets beste produkter med både rett kvalitet og til rett pris. Derfor passer SIAT tapemaskiner fint inn i produksjonslinjene hos kjøttprodusenten på Ølen.

– Vi kjenner ITO og PALL-PACK veldig godt fra tidligere leveranser på palleterings- og lagersiden, så for oss var dette en vinn – vinn situasjon. Nå får vi installert kjente tapemaskiner av et kjent selskap vi allerede kjenner godt, så vi er veldig fornøyde med både maskin og mannskapet, forteller teknisk sjef, Inge Fatland ved Fatland AS på Ølen.

Satser for fullt i Norge, igjen

Eggkartong

Tidligere Prior Eggpakkerier nå Nortura SA er godt fornøyd med at PALL-PACK og SIAT nå har funnet sammen.

Det har vært mye frem og tilbake med SIAT siste årene, uten noen fast og lokal representant i det Norske markedet blir det fort endel spørsmål rundt om de virkelig ønsker å satse i Norge. Reetableringen med PALL-PACK AS som agent for selskapets produkter og oppbyggingen av service til eksisterende maskin kunder viser at det satses for fult igjen i det Norske markedet.

–  Vi har utelukkende fått positiv respons på det at vi nå representerer SIAT i det Norske markedet. Vi har en rekke felles kunder, hvor vi ofte har levert strekkfilmmaskin, mens SIAT har fått lov til å levere tapemaskin. Så det er hyggelig for kundene at vi nå kan levere et komplett program i alt fra tapemaskiner til strekkfilmmaskiner og at vi kan samkjøre felles servicebesøk for å spare våre kunder for unødvendige reiseturer, forteller en stolt produktansvarlig, Lars-Martin Nervik i PALL-PACK AS.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tapemaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Tapemaskin

Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Matprodusent som benytter teipmaskin fra Pall-Pack.

Effektiv teipmaskin for matprodusenter

Christian Hagen18. juni 2015