Stroppemaskin

Ny stroppeteknologi effektiviserer fiskenæringen!

Ny stroppeteknologi effektiviserer fiskenæringen!

Olav E Fiskerstrand ASSiste generasjon SoniXs ultralydsveisere fra Pall-Pack AS sørger for stabilitet i produksjonen hos Olav E Fiskerstrand AS og Myre Fiskemottak AS.

Olav E. Fiskerstrand A/S ble etablert tilbake til 1916 og drives i dag av 3. og 4. generasjon familien Fiskerstrand. Bedriften kjøper fisk som blir vasket og sortert markedsmessig etter vekt og størrelse, og eksporteres til markedene i Europa, Asia og Afrika. Bedriften fremstår i dag som en topp moderne fabrikk og et effektivt fiskemottak, hvor all styring og overvåkning skjer ved hjelp av moderne hjelpemidler.

Myre Fiskemottak AS er et familieeid aksjeselskap. Bedriften i Myre i Lofoten har satset stort de siste årene og jobber hardt med teknologiske videreutvikling. Selskapet hovedformål er mottakk og bearbeiding av hvitfisk og tørrfisk og selskapet har som mål å håndtere et årlig motakk på rundt åtte tusen tonn i sesong.

Ny type av stroppemaskiner med 24 måneders garanti

Det å levere maskiner og teknisk utstyr inn til fiske industrien er forbundet med saltvann – fiskeslo og tøffe miljøer som etter høye krav til maskiners oppbygging og finish. Som leverandør til industrien skal man vite hva man gjøre, og hva som kreves av oppetider over tid og krav til fortløpende support og service. Sammen med Tyske Mosca AG har PALL-PACK AS utviklet en ny generasjon stroppemaskiner, tilpasset fiskeindustrien. Mosca maskinen leveres kun med rustfire komponenter hvor Ultralyd sonotroden er selve hjertet i maskinen. Sonotroden og kuttekniven er laget i krom, som er et sterkere materiale enn rustfritt stål, med en mye lengre holdbarhet. Som følge av dette kan PALL-PACK tilby 24 måneders garanti, på absolutt alle maskindeler. Dette gjelder både maskindeler, som motorer, PLS og operatørpaneler men samtidig alt av slitedeler.

Ny helautomatisk pakkelinje levert sammen med Optimar AS

Sammen med Optimar AS har vi vært heldige å få ta del i utviklingen av siste generasjons pakkelinje. Først ut var den innovative gjengen i Olav E Fiskerstrand AS. Optimar AS har utviklet en ny pakkelinje som helt automatisk og uten menneskelig innblanding skal pakke pelagisk fisk i kasser: veie, fylle i pose, legge i eske, stroppe og stable i reoler som så å blir kjørt direkte til nedfrysning. Tidligere var pakkingen også i stor grad automatisert, men ofte med en til  to personer pr. linje. – Det er viktig for oss å henge med teknisk. Vi tilhører en industri som lever av små marginer, så her gjelder det å gjøre det meste rett fra starten av, forteller Geir Fiskerstrand, teknisk sjef i Olav E. Fiskerstrand AS.

– Det spennende her er at linjen skal kunne operere uten mennesker som må stå å overvåke linjen. Samtidig er det morro at vi også fikk installert den nye Mosca stroppemaskinen. Vi hadde hørt litt om den og kjenner godt PALL-PACK som selger den her i Norge, ettersom vi har hatt stående en PALL-PACK 8000 strekkfilmmaskin siden 1998. Vi fikk også se den på fiskerimessa i Trondheim nå i år, og den har absolutt stått til forventningene. I etterkant av installasjonen fikk vi også gladnyheten om at PALL-PACK hadde etablert seg med eget serviceverksted, sammen med GJ Machine AS på Stette industriområde. Det er fint å vite at vi har lokal støtte om vi skulle trenge dette, forteller den blide tekniske sjefen.

Effektiv hverdag hos Myre Fiskemottak AS

– Vi er veldig fornøyde med den nye stroppemaskinen fra PALL-PACK AS. Hele prosessen har faktisk vært positiv, til vi etablerte dialog og til maskinen stod ferdig montert hos oss. Det viser seg at PALL-PACK AS samarbeider med Kabelvåg Elektro her i området, og slik sett fikk vi besøk fra disse gutta når maskinen skulle installeres og kjøres i gang, forteller daglig leder, Ted Endresen hos Myre Fiskemottak AS.

– At vi samtidig har fått installert en ny og fremtidsrettet stroppemaskin verdsettes også av operatørene. Maskinen har vist seg enkel i bruk og uten for mange knapper og andre funksjoner som ofte bare forvirrer mer enn det hjelper oss, avslutter en fornøyd Ted Endresen.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stroppemaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Stroppemaskin

ito_hitachi_8215_web

Effektiv pakking hos Hitachi Power Tools

Pakkeeksperten Marked29. juni 2017
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Stroppemaskin

Tips ved kjøp av ny stroppemaskin

Christian Hagen23. juli 2015
Norway Pelagic, nå med automatisk stropping

Stabilitet viktigst for Norway Pelagic

Christian Hagen27. januar 2015
OSO med pakking i to strekkfilmmaskiner

OSO Hotwaters – investeringer i strekkfilmmaskiner sikrer fremtiden

Christer27. januar 2015
Mosca Stroppemaskin hos Peterson Packaging

Peterson Packaging valgte stropping på øverste hylle

Christian Hagen27. januar 2015
Plasto

Innovasjon og automasjon gir rekordvekst hos Plasto AS

Christian Hagen27. januar 2015
Ny stroppeteknologi hos Myre Fiskemottak AS

Ny stroppeteknologi effektiviserer fiskenæringen!

Christian Hagen20. januar 2015
Fiskerstrand øker produktiviteten med strappemaskiner

Fiskebedrift øker kapasiteten med 50% med nye strappemaskiner

Christian Hagen20. januar 2015