Stroppemaskin

Fiskebedrift øker kapasiteten med 50% med nye strappemaskiner

Fiskebedrift øker kapasiteten med 50% med nye strappemaskiner

Fiskerstrand-Totalt sett regner vi med å ha økt produksjonskapasiteten vår med 50% gjennom de investeringene vi nå har gjort i nye rustfrie strappemaskiner fra Pall-Pack. Dette er ikke bare en formidabel kapasitetsøkning, men også en kilde til økt inntjening. Nå står vi godt rustet til å møte konkurransen i det knallharde markedet vårt.

Geir Fiskerstrand er styreleder i familiebedriften Olav E. Fiskerstrand AS som ligger i tettstedet Fiskarstrand rundt 25 kilometer utenfor Ålesund. Men i tillegg har han også sitt daglige arbeide ved bedriften, og da som teknisk sjef. Han har derfor vært direkte inne i oppbyggingen bedriften nå har vært inne i, og har «hands on» kunnskap om bakgrunnen for investeringene, og hvorfor bedriften har valgt å satse på automatisering der åtte strappemaskiner fra Pal-Pack spiller en viktig rolle.

Strappemaskiner innfrir forventningene

-Vi har gjort en formidabel satsing, der vi både har investert i nye maskiner fra flere leverandører, og i tillegg har nedlagt en betydelig egeninnsats for å få dette til. Når vi nå møter markedet, er det med en produksjonskapasitet som er økt med 50%. Dette er viktig i vår bransje blant annet fordi vi produserer under høyt tidspress når vi tar imot fisk. Når produktene skal fra fersk tilstand til frossen, gjelder det å henge i, slik at vi ikke mister noe av den gode kvaliteten folk krever av fiskeprodukter. De 8 Mosca strappemaskinene vi har kjøpt fra Pall-Pack har fått sin integrerte plass i det nye produksjonssystemet, og har gjort en jobb der i noen måneder. Vi ser at de, akkurat som forventet, gjør en god jobb i produksjonssystemet vårt. Vi kjente Pall-Pack fra før, så de var en av de leverandørene det var naturlig å gå videre med. Kontakten med Pall-Pack har vært god hele veien, og når det var tid for montering og igangkjøring, var de også gode til å følge opp, sier Fiskerstrand.

Norsk og internasjonalt

-Vi jobber med både pelagisk- og hvitfisk, og tar imot fersk fisk fra både norske og internasjonale skip. Produksjonen vår går i all hovedsak til eksport, forklarer Fiskerstrand. Han understreker poenget med å ha et produksjonssystem som kan jobbe raskt når velfylte fiskebåter stevner inn mot kaia:

-Det er viktig at den bearbeiding vi skal gjøre, skjer så raskt som mulig, fordi dette er helt essensielt for å beholde den gode kvaliteten på fisken. Derfor trenger vi et topp effektivt pakkesystem, der maskindelene heller ikke må være «redde» for saltvann. Dette er ett av flere kriterier vi bedømmer leverandører etter: Om maskinene de tilbyr, faktisk virkelig tåler den belastningen salt vann er for maskiner over tid. Men her kjente vi til at Mosca var en strappemaskin vi kunne stole på. Ikke bare gjør de jobben, de er slitesterke, og altså også brukbare i miljøer som er preget av saltvann, slår han fast.

Bedriften omsetter for om lag 200 – 300 millioner, og har 25 fast ansatte mens det i sesongene er mer enn dobbelt så mange i arbeid. Pelagisk fisk blir pakket i kartong og frosset i en frysetunnel som holder 30 grader minus. Dette overvåkes av et topp moderne datasystem hvor man kan sjekke temperatur og lagerforhold når som helst.

Bearbeiding og videreforedling av hvitfisk skjer etter gamle tradisjoner, og peker tilbake til starten, som var så langt tilbake som 1916. Disse fiskene blir både våt- og tørrsaltet, alt etter type og hvilke varianter man skal produsere.

-Vi har god erfaring både når det gjelder saltfisk og klippfisk, og produserer en god del av dette også. Da er det godt å ha solide tradisjoner i ryggen, for deler av denne produksjonen blir fortsatt gjort for hånd forteller Geir Fiskerstrand.

FiskerstrandHektisk

Det er hektisk aktivitet når fangstbåtene legger til kai: Hver har sin klart definerte oppgave, og fisken blir levert gjennom store slanger fra båten og inn til fiskeforedlingsbedriften i Fiskarstrand. Her må det gå fort unna, for båten vil gjerne ut på feltet igjen mens fisket står på, og bedriften er avhengig av topp hastighet på produksjonen for å gjøre seg gjeldende i femtiden:

-Det er viktig å poengtere hvor essensielt det er for oss at vi nå kan produsere 50% raskere enn før. Det vil nemlig bety at vi kan garantere leverandører og kunder at vi hele tiden jobber slik at vi sikrer kvaliteten på varene som kommer gjennom vårt mottakssystem. Det er av topp viktighet for kundene, og det sier seg selv at det er viktig for oss å kunne følge opp. Investeringene vi nå har gjort, betyr i sum at vi vil kunne garantere topp kvalitet på produksjonen vår.

-Her hos oss forener vi tradisjon og nær 100 års erfaring med det aller siste og beste innenfor den bransjen vi er en del av. Derfor er vi ganske sikre på at vi går en lys fremtid i møte, og vi kjenner oss trygge, fordi vi vet at vi har satset på kvalitetsprodukter hele veien. Akkurat som vi håper våre kunder vil tenke når de kjøper varer fra oss, sier Geir Fiskerstrand til sist.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stroppemaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Stroppemaskin

ito_hitachi_8215_web

Effektiv pakking hos Hitachi Power Tools

Pakkeeksperten Marked29. juni 2017
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Stroppemaskin

Tips ved kjøp av ny stroppemaskin

Christian Hagen23. juli 2015
Norway Pelagic, nå med automatisk stropping

Stabilitet viktigst for Norway Pelagic

Christian Hagen27. januar 2015
OSO med pakking i to strekkfilmmaskiner

OSO Hotwaters – investeringer i strekkfilmmaskiner sikrer fremtiden

Christer27. januar 2015
Mosca Stroppemaskin hos Peterson Packaging

Peterson Packaging valgte stropping på øverste hylle

Christian Hagen27. januar 2015
Plasto

Innovasjon og automasjon gir rekordvekst hos Plasto AS

Christian Hagen27. januar 2015
Ny stroppeteknologi hos Myre Fiskemottak AS

Ny stroppeteknologi effektiviserer fiskenæringen!

Christian Hagen20. januar 2015
Amedia

MOSCA og PALL-PACK med oss fra starten av

Christian Hagen20. januar 2015