Stroppemaskin

Peterson Packaging valgte stropping på øverste hylle

Peterson Packaging valgte stropping på øverste hylle
Peterson Packaging

Det er sjelden vi opplever installasjoner helt uten tekniske problemer, men dette var et positivt unntak, sier vedlikeholdsleder David Weber.

Ny Mosca stroppemaskin. Peterson Packaging investerte nylig i ny stroppemaskin. – Med døgnkontinuerlig produksjon og 5500 utgående paller i uka, var det aldri noen tvil om at vi skulle velge stroppeteknologi på øverste hylle, sier vedlikeholdsleder David Weber.

Fra råmateriale til ferdig emballasje

Hos industrianlegget til Peterson Packaging håndterer de hele produksjonsprosessen fra råmateriale til ferdig produkt, inkludert trykking i seks farger, utstansing av esker og til sist kundeleveranser over hele landet. Hver uke produseres og leveres rundt 5500 paller med ferdige emballasjeprodukter, hvor en betydelig del går til norsk næringsmiddelindustri. Vedlikeholdsleder David Weber forteller at industribedriftens nyeste investering, en Mosca stroppemaskin, har levd opp til forventningene, og vel så det.

– Det er sjelden jeg opplever installasjoner helt uten tekniske problemer, men installasjonen av Mosca stroppemaskin var et positivt unntak. Svært profesjonelle installatører fra Pall-Pack og fra Mosca i Tyskland har bidratt til at vi kunne gjennomføre en rask og smidig utskifting til moderne stropping for vår emballasjeproduksjon, sier han.

Peterson Packaging

Med ny stroppemaskin fra Mosca kan Peterson Packaging håndtere opptil 6500 utgående paller i uka.

Positivt til lønnsomheten

Hos Peterson Packaging er de overbevist om at deres nye Mosca stroppemaskin vil bidra positivt til lønnsomheten de kommende årene. Den tidligere stroppeløsningen hadde fungert i mer enn 20 år, og David Weber forteller om driftsproblemer og vedlikeholdstid som førte til forsinkelser og i verste fall produksjonsstans. Med ny Mosca stroppemaskin er det full produksjon hele tiden. – Stropping er en kritisk del av pallhåndteringen, hvor driftsstans raskt forplanter seg og blir et problem. Hos Peterson Packaging har vi døgnkontinuerlig produksjon og er avhengig av høy pålitelighet i alle ledd. Med den nye løsningen fra Mosca får vi stropping som holder den høye kvaliteten vi ønsker å levere, samtidig betyr det reduserte kostnader til stroppebånd som også er en del av det positive regnestykket. Det aller viktigste er likevel at vi kan garantere bedre og sikrere leveranser til kundene våre, forteller han.

Peterson Packaging

Med ny stroppemaskin fra Mosca kan Peterson Packaging håndtere opptil 6500 utgående paller i uka.

Mosca stroppemaskin; driftssikkerhet og ergonomi

Den automatiserte pallbanen sørger for kontinuerlig tilførsel av paller med emballasjeprodukter for den nye Mosca stroppemaskinen. Den betjenes av én operatør, og påfører stropper med to bånd for hver pall. Pallen kan roteres 90 grader, slik at man kan stroppe alle sider av pallen med totalt 4 stropper, noe som benyttes for rundt fem prosent av leveransene. Bytte av stroppebånd er enkelt for operatøren, det samme gjelder styringen fra styrebordet. Weber forteller at driftssikkerhet, ergonomi og brukervennlighet ble vektlagt sterkt ved valg av løsning. I tillegg var det selvsagt avgjørende å velge en maskin som passet godt til anleggets produksjonsløsninger og volumer.

– Vi ønsket en stroppemaskin med høyeste pålitelighet, samtidig som den måtte være tilpasset anleggets øvrige systemer og vårt produksjonsvolum, som enkelte ganger er opp til 6500 paller i uka. Med Moscas løsning så vi at våre produksjonskrav ble tilfredsstilt på en god måte, og vi satte pris på en tilstedeværende leverandør som raskt kan stille med reservedeler og servicepersonell om det kreves. Med denne løsningen fra Mosca oppnår vi bedre driftssikkerhet og økonomi. I forkant av installasjonen hadde vi gode og konstruktive samtaler med leverandøren, og vi ble imponert over at installasjonen og igangkjøringen ble gjennomført prikkfritt, oppsummerer David Weber.

Peterson Packaging

Brukervennlighet og ergonomi for operatørene var et viktig kriterium ved valg av løsning.

Salgsfremmende emballasje

Peterson Packaging opererer i et konkurranseutsatt marked, der kundene etterspør nye produkter og hvor fargetrykk på emballasjen blir stadig viktigere. I mange utsalgssteder fungerer emballasjen som salgsplakat for produktet, og Peterson Packaging har en moderne trykkpresse som trykker med inntil seks farger og lakk på emballasjen. Presis stansing er også en viktig del av sluttproduktet, slik at kartongen enkelt kan brettes til en ferdig eske i kundenes produksjon. Vedlikeholdssjefen ser at en ny Mosca stroppemaskin er et godt bidrag til å sikre feilfrie leveranser.

– Hele vår produksjon er automatisert i stor grad, og alt handler om å tilby emballasje med høy kvalitet til rett pris og leveringstid, alltid uten skader fra transport eller annet. Med den nye stroppemaskinen kan vi garantere leveranser med konstant høyde, stroppet på en solid og pen måte. Det er en viktig del av totalproduktet vårt, og underbygger vår målsetting om å være den beste leverandøren av emballasje, sier David Weber, vedlikeholdsleder hos Peterson Packaging i Sarpsborg.

Om Peterson Packaging

Emballasjevirksomheten i Peterson Packaging leverer fiberbaserte emballasjeløsninger til de aller fleste bransjer i Skandinavia. Ved emballasjeproduksjonen i Sarpsborg produseres emballasje med trykk for ulike industrier. Konsernets forretningsidé er å levere emballasjeløsninger som bidrar til å øke kundenes lønnsomhet, gjennom å beskytte kundens produkter, øke kundens salgspotensial og redusere logistikk-kostnadene i tilvirkning og distribusjon.

Om Pall-Pack AS

Pall Pack AS omsetter for ca. 28 millioner kroner og består av 10 medarbeidere. Selskapet inngår i ITO-gruppen som arbeider med interntransport konseptet i full bredde. Gruppen har løsninger innen materialhandtering, interntransport, palletering, emballering og logistikk.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Stroppemaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Stroppemaskin

ito_hitachi_8215_web

Effektiv pakking hos Hitachi Power Tools

Pakkeeksperten Marked29. juni 2017
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Stroppemaskin

Tips ved kjøp av ny stroppemaskin

Christian Hagen23. juli 2015
Norway Pelagic, nå med automatisk stropping

Stabilitet viktigst for Norway Pelagic

Christian Hagen27. januar 2015
OSO med pakking i to strekkfilmmaskiner

OSO Hotwaters – investeringer i strekkfilmmaskiner sikrer fremtiden

Christer27. januar 2015
Plasto

Innovasjon og automasjon gir rekordvekst hos Plasto AS

Christian Hagen27. januar 2015
Ny stroppeteknologi hos Myre Fiskemottak AS

Ny stroppeteknologi effektiviserer fiskenæringen!

Christian Hagen20. januar 2015
Fiskerstrand øker produktiviteten med strappemaskiner

Fiskebedrift øker kapasiteten med 50% med nye strappemaskiner

Christian Hagen20. januar 2015
Amedia

MOSCA og PALL-PACK med oss fra starten av

Christian Hagen20. januar 2015