Generelt

Strekkfilmkostnadene ble redusert betydelig etter en grundig gjennomgang

Strekkfilmkostnadene ble redusert betydelig etter en grundig gjennomgang

Velg strekkfilmmaskin og strekkfilm fra Pall-Pack

Hansa

Ferdig paller med strekkfilm er klare for å finne veien til nærmeste butikk nær deg

Strekkfilm er den mest utbredte emballeringsmetoden innenfor mange bransjer, og pakkemaskin Pall-Pack 8000 er en av de mest populære strekkfilmmaskinene i markedet. Kunder som ønsker en problemfri hverdag og optimal driftsøkonomi, velger både strekkfilm og maskinløsning fra Pall-Pack.

Alt fra én leverandør

Strekkfilm er nærmest en egen vitenskap, der valg av strekkfilm og tykkelse, antall viklinger og forstrekk har stor betydning for resultatet og driftsøkonomien. Pall-Pack har valgt Trioplast i Sverige som leverandør av strekkfilm, fordi de har ledende produkter og hele tiden videreutvikler produktene sine. Ved nyinstallasjoner av strekkfilmmaskin arbeider teknikere fra Pall-Pack og Trioplast sammen ute hos kunden. Da utfører vi nødvendige tester og justeringer, hele tiden med kundens paller i kundens produksjonsmiljø, slik at kunden er sikret optimal emballering og maksimalt utbytte av investeringene. I tillegg har kundene én leverandør å forholde seg til når noe må justeres eller hvis feil oppstår. God driftsøkonomi blir det også, det har Nortura Hærland, Aas bryggeri, Brødrene Dahl og en rekke andre kunder erfart.Nortura Hærland

Optimalisert strekkfilm hos Nortura

Nortura Hærland har de siste to årene hatt et helautomatisk plukklager ved sin produksjonsavdeling på Hærland, der de produserer kylling- og kalkunprodukter. I anlegget benyttes 4 strekkfilmmaskiner av typen Pall-Pack 8000, som totalt emballerer rundt 250.000 paller årlig. Ved installasjonen ble maskinen optimalisert for bruk av film fra Pall-Pack, det er avdelingsleder Pål Ulfsby fornøyd med. – Forstrekket ble optimalisert etter vår bruk, og blant annet kunne vi gå litt ned på filmtykkelsen. Det blir det besparelser av over tid. Sammenlignet med tidligere, da det var manuelt arbeid involvert i emballeringen, har vi nå langt mer lønnsom internlogistikk. Valget av Pall-Pack hadde sammenheng med anbefalinger fra Swisslog som leverte plukklagerløsningen, og det har vist seg som et svært godt valg. Vi ser at Pall-Pack har gode løsninger og medarbeidere med riktig serviceinnstilling, sier Pål Ulfsby.

 

Forstrekket ble optimalisert etter vår bruk, og blant annet kunne vi gå litt ned på filmtykkelsen.

 

Alt ansvar på ett sted for landets eldste bryggeri

Aass Bryggeri i Drammen fikk installert en Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin i 2014, en pakkemaskin som årlig håndterer rundt 40.000 paller med øl på boks. Lager- og logistikksjef Roger Nilsen understreker viktigheten av å finne balansepunktet mellom filmtykkelse, forstrekk og antall viklinger. – Det fikk vi hjelp til under installasjonen og senere har vi gjort ytterligere finjusteringer. Mange leverandører snakker om kostnaden per kg film, mens det selvsagt er kostnaden ved å emballere en pall som betyr noe. Vi har opplevd Pall-Pack 8000 som en svært driftssikker løsning, og vi har landet på å bruke Trioplast Etex strekkfilm.

Når vi har samme leverandør av pakkemaskiner og strekkfilm, er det heller ingen tvil om hvem som har ansvaret om noe oppstår, sier Roger Nilsen.

Når ingen paller er like

Hos Brødrene Dahl er ingen paller like. De har 25.000 lagerførte varer på sentrallageret, og hver utgående pall blir pakket manuelt med produkter i ulike fasonger og størrelse. Produksjonsleder Thomas Bjerkseter forteller at strekkfilmkostnadene ble redusert betydelig etter en grundig gjennomgang og tilpasning av strekkfilm og maskin. – Da vi tok i bruk Pall-Pack 8000 i 2013, var vi mest opptatt av at den helautomatiske viklingen skulle fungere godt, uavhengig av hvordan produktene på pallen var plassert. Det viktigste var å sikre gode og sikre leveranser – og vi var mindre opptatt av filmforbruket. Gjennomgangen fra Pall-Pack og Trioplast i fase to var lærerik for oss, da ble maskinen optimalisert for en tynnere film, noe som faktisk reduserte emballeringskostnadene per pall med hele 32 prosent. Det blir det penger av når vi sender ut 200.000 paller med VVS-produkter i året, fastslår Thomas Bjerkseter.

Gjennomgangen og tilpasningene i fase to reduserte emballeringskostnadene per pall med 32 prosent.

Trioplast, ledende produsent av strekkfilm

Svenske Trioplast produserer strekkfilm innenfor områdene emballasjestrekkfilm, agriprodukter og resirkuleringsprodukter. De har to fabrikker i Sverige og en i Frankrike, og omsetter årlig for mer enn 4 mrd SEK. Innenfor emballasjestrekkfilm produserer de ulike produkter med ulike egenskaper, egnet for ulike oppgaver.

Kostnader ved strekkfilm

Strekkfilm hos Jernia

Jernia strekkfilm Pall-Pack 8000

Mange aktører tilbyr strekkfilm fra ulike produsenter, og oppgir gjerne priser etter vekt (kostnad per kg). Denne kostnaden sier ingenting om de reelle kostnadene i bruk, og er umulig å bruke som sammenligningsgrunnlag ved vurdering av ulike typer film og leverandører. Kostnad per ferdig emballert pall er den eneste kostnaden som gir et riktig bilde, og den man bør benytte som sammenligningsgrunnlag. Kunder som velger strekkfilm levert av Pall-Pack, får filmen optimalisert for maskinen, pålitelige leveranser og et forutsigbart kostnadsbilde for sitt logistikkmiljø.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Generelt

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Generelt

vakuumpakking

Kjenner du fordelene med vakuum?

Christian Hagen8. september 2015
Matprodusent som benytter teipmaskin fra Pall-Pack.

Effektiv teipmaskin for matprodusenter

Christian Hagen18. juni 2015
Pallestropper

Tine: Millionbesparelser med nyutviklet pallestropper

Christian Hagen6. juni 2015