Strekkfilmmaskin

Strekkfilmmaskinen PALL PACK 8000 stopper aldri

Strekkfilmmaskinen PALL PACK 8000 stopper aldri

DHLHos DHLs varehotell på Ulven i Oslo er det 25.500 palleplasser i det store høydelageret. Her pakkes det mellom 2.500 og 3.500 paller hver dag. Noen få paller vikles manuelt, men det meste går med PALL PACK 8000– uten stans!

– Vi har tre PALL PACK 8000 automatiske viklermaskiner eller strekkfilmmaskiner. Vår eldste PALL PACK pallevikler har vi kjørt siden juni 1999. 1,1 million paller har denne maskinen viklet på under ni år, noe vi er godt fornøyd med. Maskinen bare går og går, og hvis det er stans skyldes dette som oftest operatørfeil, forklarer Arne Hesse. Han har jobbet ti år i varehotellet og kjenner PALL PACK-maskinen inn og ut.

Kompakt og brukervennlig

Vin, sprit og næringsmidler er de største kundegruppene i varehotellet, og disse varene kommer inn på helpall. Mens noe går til mellomlager splittes de fleste pallene. Deretter produseres det nye paller etter bestilling, cirka 2.500 på en vanlig dag med dag og kveldsskift, mens det i høytider kan gå 3.500 paller ut av varehotellet i løpet av et døgn. – Vi har en kontinuerlig produksjon av paller, med en liten buffer mot viklemaskinen. Fordelen med PALL PACK-maskinen er at den tar så liten plass. Den har en kort bane med plass til to paller i buffer en pall til vikling og to ferdig viklet. Siden designet er så kompakt kan den settes inn nær sagt hvor som helst i produksjonen, utdyper Hesse. Han legger til at maskinen også er brukervennlig. – Det er lett å lære opp folk og siden den klarer seg selv har vi få bekymringer med driften av viklemaskinen.

Store besparelser

I dagens arbeidsmarked er det ikke lett å få folk til å jobbe i industrien, langt mindre på lager. – Med automatiske strekkfilmmaskiner som PALL PACK 8000 blir det mindre fysisk krevende arbeid, noe jeg mener er en fordel for oss, både med tanke på redusert belastningsfravær, men ikke minst økt trivsel. Rent produksjonsmessig blir prosessen vesentlig mer strømlinjeformet. Skulle vi hatt halvautomatisk vikling ville vi kontinuerlig beslaglagt en til to mann, noe som ville vært fryktelig dyrt. I tillegg ville de ikke kunne levere noe i nærheten av hva PALL PACK-maskinen kan. Jeg tipper maskininvesteringen betaler seg i løpet av ett år, understreker Arne Hesse.

De to installasjonene hos DHL inneholder, foruten de to nevnte palleviklerne, sensorsystem og veiing av pallene samt palleheis ved begge maskinene. Dette gir enkel produksjon av paller; truckfører setter pallen på rullebanen, her kjenner systemet etter at det faktisk er en pall på plass. Når vikleren er klar føres pallen automatisk inn til vikling. Når pallen er ferdig viklet føres den videre til en palleheis. Her er det en buffersone hvor paller kan vente hvis heisen er opptatt. Kompakt, enkelt og effektivt.

Sikkerhet

Alle tre maskiner er utstyr med en automatisk topparkslegger. Dette sørger for at alle paller som går ut fra lager er 100% sikret både mot vann – og støv.

Vi opplever at stadig flere kunder ønsker toppsikring som en garanti mot svinn, da vi nå vet at alle paller er forseglet – kan en lettere oppdage svinn på veien dersom emballasje skulle være brutt, forsetter Hagen.

Mekanismen er enkel, den består av to Lintra sylindere som trekker ut topparket før den kuttes. Jeg tror nettopp dette med enkelhet er grunnlaget for driftssikkerheten presiserer Heese, det er ingen maskin basert på en rekke unødvendige komponenter – og det viser seg vel igjen at det enkleste ofte er det beste, fortsetter Heese.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015