Strekkfilmmaskin

OSO Hotwaters – investeringer i strekkfilmmaskiner sikrer fremtiden

OSO Hotwaters – investeringer i strekkfilmmaskiner sikrer fremtiden

OSO– Vi er avgjort størst i markedet. Men investering i to strekkfilmmaskiner skjer ikke tilfeldig. Det skyldes kontinuerlig utvikling rent teknisk – sammen med bevisste investeringer for fremtiden. Nå har vi nylig sikret ytterligere utvikling i bedriften. Innenfor varmtvannsberedere skal vi fortsette å være best.

Roy Magnussen er operating director, men også quality manager ved OSO varmtvann i Hokksund i Buskerud. Han begynte som kvalitetssjef i 2008, og ble fabrikksjef 2 år seinere. Bedriften ble startet så tidlig som i 1932, og har i dag om lag 2/3 av markedet. Dette er en posisjon som har kommet sakt, men sikkert. De seinere årene har imidlertid OSO vært massivt markedsledende. Det er også litt spesielt at bedriften er privateid, noe som jo ikke akkurat er vanlig for bedrifter av denne størrelsen i Norge.

OSOSuksess

– Jeg vil tro at årsaken til suksessen er todelt, filosoferer Magnussen: For det første har bedriften holdt seg til EN ting, nemlig å utvikle og produsere stadig nye generasjoner av varmtvannsberedere. Og for det andre har det hele tiden vært fokus fra eierne på en kontinuerlig forskning og utviklingsprosess som har gjort at vi hele tiden har vært i front rent teknologisk. Dette har lagt grunnlaget for at bedriften også har hatt til dels store eksportandeler i perioder. Faktisk var vi oppe i 50% eksport i en periode. Imidlertid satte finanskrisen en stopper for dette – eller i alle fall bremset utviklingen ganske betraktelig, er det vel riktigere å si. For OSO er ikke typen til å gi opp. Utfordringer blir løst på løpende bånd, så og så. Og aller helst liker de å være proaktive – altså ha fremtidens løsninger parate når utfordringene dukker opp:

– Vi bygger alle maskinene våre selv, men gjør bruk av de ferdige elementene som måtte finnes i markedet. Så når nye produkter er ferdig utviklet og testet og skal settes i produksjon, kan vi selv gjøre de endringene det måtte være behov for. Vi liker å være selvforsynte, kan man si. Bare FoU avdelingen får teller snaut et titalls personer, og vi har en betydelig teknisk avdeling.

OSOSpennende investeringer i strekkfilmmaskiner

– Nå har vi nettopp gjennomført noen spennende investeringer, som altså også innbefatter utstyr fra ITO/Pallpack. Det er snakk om 2 Pallpack 8000 strekkfilmmaskiner, samt interntransportsystem som skaper større stabilitet i produksjonen, og som ikke minst gjør at man slipper en del tunge løft. Investeringen vil ikke uten videre bety at vi sparer inn mange årsverk, men det er et tiltak for å øke kapasiteten i produksjonen ved altså å gjøre den mer stabil. Vi har selv skapt de to produksjonslinjene som nå har fått strekkfilmmaskin i enden og et utvidet lokaltransportsystem, og slik sett følger vi altså den samme prosessen som vi har hatt tidligere: Mye av det vi skal bruke, bygger vi selv, slik som produksjonsmaskiner etc. Men vi gjør altså også bruk av standardelementer der disse finnes.

– Hvordan kjente dere Pallpack fra tidligere?

– Vi kjente dem ikke, faktisk. Men når vi gikk ut i markedet for å sjekke hva som fantes tilgjengelig, og ikke minst hva slags pakkemaskin som kunne passe våre behov, falt det naturlig å velge ITO/Pallpack. Det er mange grunner til det, blant annet at de rett og slett har god greie på det de driver med. Og vi trenger samarbeidspartnere med høy kompetanse på pakkemaskiner. I tillegg er de også fysisk ganske nær oss, i motsetning til utenlandske konkurrenter. Dermed vet vi at vi hele tiden har dem tilgjengelige i forhold til eventuelle servicebehov som måtte oppstå – også om disse i noen tilfeller skulle vise seg å være akutte.

OSOHenger sammen

– Du er også HMS-ansvarlig ved bedriften. Har det påvirket valg av utstyr?

– Vel, det er jo slik at ting henger tett sammen. For eksempel velger vi leverandører ut fra et sett med kriterier, og disse er innbyrdes knyttet sammen: Det må være leverandører som har høy kvalitet på utstyret de leverer, har kompetanse vi er på jakt etter, og en holdning til og kapasitet for service som er riktig. Og det føler jeg ITO/Palllpack har vist at de har. I tillegg har vi en del krav til oss selv: Vi skal sikre at HMS-erbeidet er så bra som overhode mulig, slik at skader, både plutselige og langsiktige kan unngås så langt det lar seg gjøre. For det andre skal vi tilvirke produkter med høy kvalitet – som vi definerer og etterprøver. Vi skal være leveringsdyktige og ha høy servicegrad, og vi skal gjøre alt dette med så høy effektivitet som det er mulig å få til. Alt dette henger som man vi se ganske så tett sammen, og de leverandører vi velger, må passe inn i dette, slik at de er en styrke for oss, og kan bidra til at vi oppnår våre mål.

– Og det har dere blant annet funnet i ITO/Pallpack?

– Ja, vi er ganske så bevisste i de valgene vi gjør, smiler Magnussen. Og bekrefter at både prosessen som ledet fram til beslutning om valg av leverandør og den oppfølging som de har fått i etterkant, har vært veldig positiv.

– Som jeg var inne på, henger alt sammen i en bedrift som vår. Denne kjeden av gjensidig avhengighet er vi bevisste på hele veien, og når vi gjør våre valg, pleier vi å være overbeviste om at de er riktige. Også i dette tilfellet er vi ganske sikre på at vi har gjort riktige valg for vår type av produksjon, sier han til slutt.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilmmaskin

Mer i Strekkfilmmaskin

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
nille_palletering2

Video: 90 paller i timen for Nille

Pakkeeksperten Marked27. september 2016
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
viklemaskin

Effektivitet ble HMS-positivt

Christian Hagen18. september 2015
Velge pakkemaskin

Velg en pakkemaskin som dekker dine behov

Christian Hagen8. september 2015
Hvordan velge strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Christian Hagen23. juli 2015
pakkemaskiner

Pakkemaskiner for krevende logistikk

Christian Hagen15. juni 2015