Pakkemaskin

Til alle dyr i bås og stall

Til alle dyr i bås og stall

-Vi produserer og selger strø til alle dyr på bås og i stall. Nå har vi ikke bare rundt 10% markedsandeler i Sverige, men vi nærmer oss også det samme i Norge. Omsetningen øker sagte, men sikkert, så fremtiden ser lys ut.

Bjørn Axelsson er administrerende direktør og deleier i Yesbox, som leverer støvfritt strø til dyrehold av de forskjelligste slag: Fra bondegårder, via ridesentere og andre profesjonelle aktører til privatpersoner som har forskjellige dyr i forpleining. De har alle et felles behov: Å håndtere gjødselen på en mest mulig og miljøvennlig måte. Faktisk har Yesbox utviklet en metodikk for å forvandle gjødselen fra et problem til en ressurs, forteller han.

Ressurs

– Landbruket har vært en del av vår fornøyde kundekrets i en årrekke allerede. Dette skyldes ganske enkelt at vårt støvfrie strø skaper trygghet og muligheter uansett hva slags dyrehold det er snakk om. Vi tenker grønt i all gjødselproblematikk, og vårt strø, som er et naturprodukt, videreforedler dyregjødselen. Slik sett kan det brukes som en verdifull ressurs dirkete, i stedet for å utgjøre en stor belastning på miljøet lokalt, slik det av og til hendte tidligere. Vi hjelper ofte kundene våre med å gjenvinne strø og gjødsel som en ressurs, og dermed blir det en god sirkel av dette: Vi bidrar til kretsløpet i naturen på en positiv måte, og det har kundene våre både i Norge og Sverige lært seg å sette pris på, slår han fast.

-Er det grossister eller enkeltpersoner som er kundene deres?

-Vi har alle mulige forskjellige kunder som bruker vårt strø, som i stor grad er flis fra sagbruk og høvlerier, i båser og staller til de forskjelligste dyr. Men felles for dem er altså at de har et bevisst forhold til vår grønne tenkemåte, og at de ønsker å bidra til kretsløpet på en positiv måte. Kanskje er det nettopp dette som har ført til at vi i de seinere årene har vokst jevnt og trutt, og at vi dermed har kunnet investere for videre vekst, sier han.

Investeringer

-Hvilke investeringer har dere nå gjort, og hvorfor gjorde dere det?

– Etterspørselen etter varene våre øker som sagt fortløpende. Det synes vi såklart er veldig bra, men det skaper samtidig et større behov for en rasjonell produksjon. Vi hadde tidligere en pakkemaskin for paller som var alt for saktegående i forhold til det behovet vi hadde, og dermed ble en flaskehals i produksjonen. Vi innså at dette måtte endres, og dermed ble det en del googling før vi fant Pall-Pack, og gjennom en kompis i Norge kom i kontakt med dem. Jeg reiste til Norge for å se et pakkeanlegg i full drift, og dermed var saken klar: Anlegget jeg så, fungerte veldig bra, og jeg så for meg at det var akkurat noe slikt vi trengte. Så det ble en liten transportbane, en pakkerobot og en Pall-Pack 8000 pakkemaskin som sørger for at vi holder oppe en produksjonshastighet som gjør at vi kan tilfredsstille markedet. Vi har som sagt hatt mange fornøyde kunder i en årrekke, og i og med at stadig nye kommer til, var det viktig for oss å øke produksjonskapasiteten såpass mye at vi kunne være sikre på å være leveringsdyktige til enhver tid.

Les mer om hva vi kan gjøre her

-Hvordan gikk samarbeidet med leverandøren?

«Jättebra», som vi sier på svensk. Helt fra den første kontakten og til anlegget nå står og pakker stadig større antall paller, har samarbeidet fungert veldig bra. Det er jo mye vi gjerne ville vite, og ikke minst trengte å få på plass før vi kunne handle. Her hadde vi nok også litt hjelp av kompisen min, som allerede kjente selskapet og utstyret fra før, fordi han hadde jobbet med det. Men jeg har lyst til å si at gjennom den prosessen vi har bak oss, har vi lært mye, og leverandøren Pall-Pack har vært en veldig god støtte for oss. Nå skal vi fortsette å produsere i høyt tempo, så vi får se om det dukker opp utfordringer under marsjen. Men i alle fall så langt har både leverandør og utstyret fungert førsteklasses, sier han entusiastisk.

pakkemaskin

Effektivt anlegg

Anlegget som Yesbox har investert i, består av lette baner for enkeltprodukter som fraktes fra den italienskproduserte baljemaskinen. Baljene fraktes så videre for paljettering. Dette skjer ved at en robot henter hver enkelt balje og setter den på pall. Pall-Pack har ikke levert denne roboten, men har integrert den i resten av produksjonssystemet som nå står ferdig hos Yesbox. Som en del avleveransen har Pall-Pack også omprogrammert denne slik at den skal takle et visst mønster. I leveransen inngår imidlertid også 1 stk. Pall-Pack 8025 viklemaskin med toppark, slik at man sikrer støv- og vanntett forpakning når pallene står ute. Avslutningsvis sørger tunge kjedebaner for at pallene blir fraktet ut til ekspedisjon for avhenting viaen truck. Pallene lagres så på utsiden av produksjonslokalet.

Les mer om våre palleteringsløsninger

Spennende

-Hvordan tror du fremtiden blir, Bjørn Axelsson?

-Vi produserer allerede i dag 1,8 millioner baller med strø, og dette antallet skal forhåpentligvis stige litt. Derfor ser vi at vi kommer til å være helt avhengig av et produksjonsutstyr som er til å stole på, og at vi også har en leverandør som kan stille opp når det trengs. Vårt kundeforhold er kanskje litt kort til at vi kan garantere at vi har skutt blink i begge tilfeller, men jeg må likevel si at vi så langt er veldig fornøyd med de valgene vi har gjort. Effektiviteten rundt et produkt som vårt, og ikke minst fleksibiliteten vi trenger på grunn av at vi leverer til de forskjelligste kundegrupper, er godt ivaretatt så langt. Og vi ser som sagt for oss at produksjonen vil kunne komme til å øke også i et mer langsiktig perspektiv, så selv om vi er jordnære og nøkterne mennesker, er vi optimister i forhold til hvordan utviklingen vil bli, sier Bjørn Axelsson til slutt.

Om Yesbox Stallstrø:

Ved sitt anlegg i Skutskjär sør for Gävle har selskapet lang erfaring i å fremstille og levere stallstrø av høyeste kvalitet. I sortimentet finnes den klassiske og støvfrie kuttersponen, landbruksspon som er mer fuktoppsugende, torv, torvmiks og boxpellets. Yesbox sitt varemerke er en garantist for jevne kvaliteter, pålitelige leveranser og god og rask kommunikasjon med kundene. De regnes i dag som et av de største og ledende stallstrøselskaper i både Sverige og Norge.

våre egne pakkemaskiner gjør oss i stand til å levere spesielle og kundetilpassede pakkemaskiner.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Pakkemaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Pakkemaskin

orklafoods_5386_1024

Video fra ITO-anlegget hos Orkla Foods Rygge

Pakkeeksperten Marked24. januar 2017
ito_sorlandschips_5217

Fremtidens snacksfabrikk hos Sørlandschips

Pakkeeksperten Marked22. november 2016
ito_nortura_4977_1024

Automatisert baconpakking hos Nortura

Pakkeeksperten Marked1. november 2016
Frøpakking hos Felleskjøpet.

Felleskjøpet med automatisert frøpakking

Pakkeeksperten Marked18. august 2016
Pakkemaskin frossenmat fra Radpak.

Pakkemaskiner for frossenmat

Christian Hagen23. februar 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
komplette pakkelinjer

Kan endelig levere komplette pakkelinjer

Christian Hagen30. november 2015
Effektiv posepakkemaskin

Ny posepakkemaskin for matindustrien

Christian Hagen2. november 2015