Strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Slik velger du riktig strekkfilm

Velge strekkfilm? Vi gir deg gode råd.

Strekkfilm er en slitesterk og sikker måte å emballere produkter på. Det finnes mange ulike typer strekkfilm som passer til ulike produkter. Derfor bør du tenke gjennom hvilke krav strekkfilmen må fylle for å passe ditt behov best mulig.

Hva er strekkfilm?

Strekkfilm er en film som lages av LLD-polyeten. Det gjør at filmen blir svært slitesterk samtidig som den er elastisk og kan pakke alle typer produkter. Strekkfilm brukes til å emballere alt fra store paller til små pappesker og benyttes innen alle bransjer.

Eksempler på bransjer som bruker strekkfilm til å emballere sine varer:

  • Fiskerinæring
  • Elektronikk
  • Hvitevarer
  • Matvareleverandører
  • Klesindustri
  • Betong
  • Treindustri

Velge strekkfilm med riktig egenskap

Det finnes et bredt spekter av typer strekkfilm på markedet. De ulike typene har litt forskjellige egenskaper og bruksområder.

Strekkfilm til manuelle strekkfilmmaskiner

Mange mindre og mellomstore bedrifter velger en strekkfilm som er tilpasset for manuell bruk. Da er det viktig at rullene med strekkfilm er enkel å håndtere. Strekkfilmrullene til maskiner som krever manuell håndtering er som regel mindre for at ikke totalvekten ikke skal bli for stor.

Mange som har en manuell strekkfilmmaskin velger en strekkfilm som er ferdig forstrukket, fordi det da ikke er nødvendig med et forstrekkeraggregat. I tillegg vil det være kostnadsbesparende å velge en forstrukket film, fordi man får mer ut av rullen. Filmen blir på den andre siden tynnere når den er forstrukket og passer best til pakking av lettere produkter som for eksempel potetgullposer.

Perforert strekkfilm

Perforert strekkfilm er plastfilm som har små hull i seg for at det ikke skal bli fuktighet under emballasjen. Skal du pakke produkter som er varme eller krever oksygen, gjerne innenfor matindustrien, så vil det være riktig å velge en perforert strekkfilm. Eksempler på produkter som bør pakkes med perforert strekkfilm er oster, yoghurt og mat som fortsatt er varm når den skal pakkes.

Strekkfilm til automatiske strekkfilmmaskiner

Har du et større produksjonslokale med en eller flere automatiske strekkfilmmaskiner, må strekkfilmen være tilpasset maskinen du har. Det er svært viktig at strekkfilmen holder god kvalitet og passer for pakking av de produkter og varer du leverer. Stans i produksjonen kan fort føre til store tap. Før valg av strekkfilm bør du tenke gjennom hva slags type produkter du skal pakke, vekt og materiale på det som skal pakkes, samt hvor raskt pakkingen må gå.

Lavere kostnad med riktig strekkfilm

Å velge riktig type strekkfilm krever innsikt i mange sider av produksjonen. Hvis du velger den strekkfilmen som passer dine produkter best, kan du spare store kostnader både ved at du ikke bruker unødvendig emballasje, men også at du sikrer produktene dine fra å bli ødelagt under transport. Tykkelse på filmen og antall viklinger som kreves bør tilpasses din bedrifts behov.

Les mer om de ulike typene strekkfilm:

Ønsker du at vi skal gjøre en analyse av ditt behov for strekkfilm? Ta kontakt med oss her, så sender vi deg en fullstendig oversikt over hva du kan spare.

 

Legg igjen en kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Strekkfilm

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Strekkfilm

ITO_nille_6689_web

Effektiv vareflyt til 400 Nille-butikker

Pakkeeksperten Marked13. februar 2017
Automatisert lager hos Gresvig.

Gresvig i teten med automatisert lager

Pakkeeksperten Marked30. mars 2016
Helautomatisk palletering

Helautomatisk palletering hos Aass Bryggeri

Pakkeeksperten Marked21. januar 2016
Banderolemaskin

Strekkfilmkostnadene ble redusert betydelig etter en grundig gjennomgang

Christian Hagen11. juni 2015